Saturday, April 13, 2019

Strawberriness

- bismillah -

Alhamdulillah. Currently in my 4th posting.

Haha. The weird thing about this posting is that i havent create my own comfort zone yet despite approaching 2nd month here in the department.

Everyday is filled with palpitation.

And adrenaline rush.
Haha. Which makes me feel good.

And adrenaline also making me able to hold my bladder the whole freaking day, and skip every meals for the whole day.

Crazy life.
I pity my kidneys, ureters and bladder. I pity my tummy. But when things just get too busy, my appetite will be gone too.

And i dont even feel hungry.

I am hungrier on less busy days at work. And sleepy. Which is the 180 degree opposite to the super-me during busy days.

Well, speaking of comfort zone, my mos started to break the ice with jokes etc, but i am just scared to laugh hahahahaha.

Singa buat lawak depan kau, mesti la fikir 2 kali nak gelak ke nak lari hahahaha.

Omaigod. What a life nak gelak takut2.

And of course la, buat lawak 1 minit, then bila kita buat salah/ not up to expectation, singa makan orang la balik... Urmmm.

Got one boss yg tak suka orang kerja lambat2, xda arah tuju... Haha. Kalo apa2 masalah, ayat dia mesti, "mcm ni lah pompuan!" (sexist ya amattt)

Awal2 jumpa dia memang terasa la. Makan dalam weh. Bukan sedih tapi bengang rasa nak marah balik hahahaha.

Lps tu Allah bagi satu session clinic dengan beliau. Hahaha ofkos la kena kaw2 marah sebab slow itu ini hahahaha. Tapi tu my 1st patient jer. Next2 patient i dah laju sebab dah tau nak buat apa. Dia pun dah kurang marah hohoho. Tapi the whole session dua2 orang muka ketat. Dia serius, my resting bitch face is wayyyyy more serious hahahahaah.

Padahal session clinic lain dengan mo lain boleh ja gelak2 depa buat lawak and korek2 rahsia tanya pasal family. Urmmm.

Semalam pulak oncall dengan beliau. 1st referal my friends tak respond pun nak pi tengok. Shait. Aku la nih kena pi. Dah siap clerk case, sambil tunggu dr mai sambil palpitation. Hahaha. Takut weh kena pancung.

Urm anyway, as expected, memang dia buat kerja supersonic. And alhamdulillah boleh kejar. Siap sekali tengok 2 patients time tu. Otak belah dua. My friends tak turun2 nak tgk new referal. And dr was very kindddd sbb satu case lagi dia kata tayah present. And amaiiiizingly dia tolong ejakan nama xray view yg pelik2 tu hahahahaahah. I was likeeeee.... Ok, dia tak marah plak aku slow..? Padahal tak tlg eja pun xpe dr, saya okayyy.

And the next few referals pun aku jugak yg turun. Ape cer orang lain tamau turun. Shait. Haha tp ok ja la. Bearable. Dah hilang palpitation bagai2.

Then ada patient tiba2 nak aor. Tambah kerja. Urm tadi tamau masuk wad tak habaq awal2, pi setuju buat apa. Bila my friend counsel balik, eh, mak cik ni undecided pulakkk. Dr mai nak sign aor form, tapi sbb patient berbelah bagi pulak nak aor ke tak jadi aor, hahahahaa apa lagi meletup la dia. "macam ni la pompuan!" then dia blah.

Phew. I looked at my friends, oh no he just started to piss off. Which is not good sebab we need to survive the day with his mood being okay.

I picked up the aor form, and went to the makcik.

"dah ada keputusan ke?"
Tu je ayat. Lebih2 tamau cakap apa dah. I need result. *venusian mood off. mood martian activated* haha

Then senang. Mak cik nak admit.

'dr, pt td dah settle. Dia admit.'

Tu je ayat whatsapp. Men like result and simple wordings.

Then the whole day he was in goooood mood. Phew.

So, that's how my palpitation never cease in this department. We all tried our best not to irritate our boss, so that we can work happily weeeee.

U dont care, i dont care punya prinsip of interaction. Buat kerja je. Yg penting kerja smooth mood semua orang okay. So sebab tu bila buat lawak i tak reti nak gelak hahaha.

Dont buat lawak depan saya dr. Dont even smile. Sbb my i dont care is solidated with ur ego in the 1st place.

And lastly before balik, dr suh trace satu xray. I was doing my passover in the phone, tengah copy paste whatsapp message, and i dont like people bother me when i'm doing my job. Lastly dia bangun trace sendiri marah2. Hahahaha. I just dont care. Penat lah.

Malas fikir panjang, so my brain: okay dia tak marah tapi dia tolong buat kerja sendiri sebab i pun tengah busy.

Sekian, my happy strawberry oncall. 🍓😂

Ps. I told my friends that we will change the group icon to chilli (replacing strawberry) if his mood irritated. Hahahaha. Luckily till end of shift the strawberriness maintained. Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment

Strawberriness

- bismillah - Alhamdulillah. Currently in my 4th posting. Haha. The weird thing about this posting is that i havent create my own comfort ...