Wednesday, April 24, 2019

Klinik rabu

- bismillah -

Alhamdulillah. Hari ni klinik outpatient. Allah izin duduk dengan mo baik. Banyak case boleh discuss easily with my dr. Bila dia ada hal, kawan dia yang baik jugak pulak datang ganti.

Waktu klinik sesi petang, sorang patient mai pukul 3. Oklah discuss dengan bos. Then, sorang lagi mai pukul 5. Huhuhuhu. Pukul 455pm.

Yg pukul 5 tu, miss (specialist) sendiri bangun dan pergi jumpa pesakit dekat luar.. Tayah amik nombor apa dah. Sbb pukul 5 tu semua orang angkat bag. Tapi what i respected about my boss ni, dia sendiri bangun cepat2 pi dekat waris patient tu. Boleh ja dia nak blah balik tinggalkan ho ni clerk dan cari sendiri mo utk discuss.

And patient tu miss decide utk masuk wad.

Sebab miss dah tahu kes tu hospital lain dah refer dia dari awal tadi. Hehe. Cuma pakcik tu, berserah pada ilahi, mai klinik dekat2 pukul 5 sebab dia baru sampai dari hospital yang satu lagi nu.

Betapa Tuhan tak pernah sia2kan usaha hamba-Nya. And things that we cannot control, Allah ja yg boleh aturkan.

Alhamdulillah.

For every good person that Allah surrounded me with. Alhamdulillah.

Semoga segala kebaikan sentiasa berterusan berkatnya. Amiin

1 comment:

Hello paeds!

- bismillah - Alhamdulillah. Currently i'm in my 5th posting. For whoever had wish me and pray for me since the start of my career jour...