Sunday, September 30, 2018

I'm done

I just dont want to get married yet.
I havent met one who i think i can devote myself to, respect, care and love.

And i just realised, Allah can give me one with all the characters/dream i want, but we just didnt click.

And i come to realise, His choice is always above my choice. He knows better who is the one for me.

As for now, i want to regain back my focus of-why-suddenly-changed-from-hospitalbased-to-kkbased

Farhana, strive for excellence! Dont let sands and grains bugging u when you are handling golfballs!

Tuesday, September 18, 2018

May Allah bless me, my parents and family

Bismillah

Alhamdulillah.

Hari ni cuti. Ayah pulak sakit pinggang. So dari pagi ayah mintak adik turun beli nasik lemak. Selalunya ayah buat semua benda, dari beli makan pagi sampai makan malam. Sedih pun ada, gementar pun ada. Haha.

Sis neves sebenarnya nak pi beli di kedai yg rebut2/kena order cakap kuat2. Haha.

Lps tu keluar dgn mak pergi beli makan tgh hari pulak. Mak ajak singgah kedai anakku utk beli barang baby utk my bakal anak2 buah. Hurm. First time la jugak sebenarnya keluar berdua dgn mak dan drive plus parking hahaha. Sblum ni tau tekan minyak, jalan dan berenti ja. Mak ayah yg turun naik keta. Ayah yg parking/drop kalau aku sendiri nak turun pi mana2. Anak bertuah ni pemalas nk turun / drive / fikir nk cari parking.

Alhamdulillah, berkat bawa mak di sebelah, parking sangatlah senang dapat. SubhanAllah betapa Allah angkat doa ibu.

Boleh bawa mak beli kasut baru jugak. Kesian mak sakit kaki. Tapi dia still kuat semangat nak pi beli baju cucu2 dia. Ikutkan maksu ni, nak beli online jaaaa semua benda kalo boleh.

Sebenarnya tadi 50-50 paksa rela gak nak drive keluar pekan tu. Niat nak pi beli makan tgh hari saja. Tapi bila tgk mak bersungguh nak ajak keluar dan singgah kedai, maka ku lawan jugak perasaan neves dan malas tu. Biasalah, nak keluar dari comfort zone mmg la susah. (kalo ikutkan perut sendiri, malas keluar beli makan maka pasti akan skip ja makan tgh hari tu hahahaha... Tp fikir perut mak ayah, kena lah jugak pi cari makanan)

Malam pulak, sama la takdak makanan. Tp mak ayah dah tak larat nak keluar beli dah. Jadi, buat pertama kali dalam masa 6 bulan bekerja, i cooked. Ye saya masak. Fes time sebagai doktor hahahaah. Nampak dak aktiviti hidup ku byk 'terjejas/terbantut' lps kerja.. Hehe

Sambil masak malam tu, mak nasihat2 la pasal nak kahwin ni...

Urm

Fikir2 balik, i kinda tak nak kawen dlm masa terdekat sbb tak nak keluar dari comfort zone sebenarnya. Mcm pagi tadi, berat nyaa lahai nak bawa diri pi beli nasik huhuhu sampai sanggup terfikir nak skip makan ja hahahah

Apadaaa farhanaaa...

Urm

Doa.

Ayat mak kata malam ni, "mak duk doa anak2 mak jadi ustaz/ah, tapi tak dak anak2 jadi ustaz/ah, tgk2 Allah nak bagi menantu ustaz/ah dlm keluarga kita (in shaa Allah)"

Tiba2 teringat salam2 perkenalan dari kalangan ustaz2 😂 omg aku tak leh lari dari doa mak

Ok sekian.

Doakan perjodohan dan perkahwinan saya diberkati dan dalam petunjuk serta dirahmati Allah.

Amiin.

Hello paeds!

- bismillah - Alhamdulillah. Currently i'm in my 5th posting. For whoever had wish me and pray for me since the start of my career jour...