Friday, June 30, 2017

My graduation day

- bismillah -

Yesterday was my bachelor degree's convocation day. Held at my university stadium, outdoor.

But i am here, in malaysia.

It was the second time that i didnt attend a graduation ceremony. I even missed my high school graduation day. Hehehe. The last time i attended a graduation ceremony (my own) was during preschool!

(*Attended sister's convo tho.)

Anyways, i dont have any regret. Because i have to turned down those two occasions out of family matters.

Alhamdulillah, family #no1.

Semoga Allah ganti yg lebih baik, graduation utk master plak. Amiin.

(within 10 tahun lagi AMIIN in shaa Allah)

Hehe. 2 tahun HO, 2 tahun MO, 4 tahun master...

Zzz indahnya memasang angan.

Dah la haritu sepupu sepapat dah bagi warning cakap HO ni fatrah yg teruk dan menguji ketahanan... (memang betul pun huhuhu)

Takpa, psychology cakap, kena ada aim lebih tinggi utk boleh pergi jauh daripada current condition. Tengok jauh supaya yg dekat nampak kecik. Kehkehkeh.

Btw, amazingly, semalam (hari convo) Allah izin pakai baju yg dah plan nak dipakai, and had photoshoot with mom and dad in the house compound. Background pokok kerkuk pun boleh hahaha.

Alhamdulillah.

Sebab dah set up mindset my degree ni is a journey, bukan destination. Kalau target amik degree sebab nak grad convo, mesti kecewa sbb xdpt attend. But then, i think i have appreciated all the moments during mbbs journey, that attending graduation ceremony is not the most  important agenda.

:)

Dan lagi satu reasoning (baca: hikmah aka pujuk diri sendiri haha) xattend ialah...
Sejak dulu sebenarnya saya risau sbb nanti kena duduk ikut university number..which means, i will have to seat in between two men. Urm. Jarak tak kisah sebab kerusi masing2, tapi mcm mana nak selfieee hahahaha...

Jem. Blueberry.

No comments:

Post a Comment

Random dreams

- bismillah - Alhamdulillah. Allah izin masuk ke tahun baru hijrah. To cut short, here is my list of dreams yang worth dreaming...nak capa...