Wednesday, May 31, 2017

Maximalist

- bismillah -

Hari ni jual semua perabot bilik tidur. Tinggal tilam dan bantal saja.

Rasa macam setinggan. Huhu.

Begitulah kitaran kehidupan. Kejap di atas, kejap di bawah.

Sunday, May 28, 2017

Graduation story - Part 2

- bismillah -

For the whole few weeks before the first day of my final exam, i kept thinking, can i make it or not? Will i be graduating? What if things go wrong?

To be honest, there were two scenes played in my head, one is how to react, what status to post on fb etc if i cant make it. The other scene is vice versa.

Sampaikan, tahap fikir, isk, kalau aku tak lepas exam ni mungkin jadi macam cerita zaid akhtar, cerita kulit turqoise tu yg heroin nya tak lepas exam - without reason - rupanya ada banyak hikmah lain, one of them meeting her jodoh dekat mesir. Hehe. Waktu exam memang la fikiran menerawang sket.

Anyway, dengan izin Allah, Allah izin lepas exam. Alhamdulillah.

Ada kenangan study sambil tonyoh mata dan spec sebab hujannnn air mata. Macam2 la. Banyakkkk sangat dugaan dan distractions datang.

Tapi Allah masih pilih saya. Dicampakkan rasa takut dan risau dalam hati saya supaya saya tak over confident. Hehe.

Tapi benar, MBBS ini bukti bahawa 'aku tak mampu mendatangkan manfaat atau mudarat kepada diriku atau orang lain, melainkan hanya Allah yg berkuasa memberi kebaikan atau keburukan.'

Carry mark dah 'power' hehe, tapi with twist of fate, markah final semput juga. Anyways, semua tu Allah dah tulis awal2. Our job is to pray and study.

My MBBS journey, is solely His merciful blslessing. Semoga diberkati. Amiin.

Thursday, May 25, 2017

Alhamdulillah. Graduated. Part 1

- bismillah -

🎓🎓🎓
Alhamdulillah
Allah izin lulus peperiksaan akhir MBBS pada 24/5/2017.
Perjalanan 6 tahun yg bermula pada September 2011.

Alhamdulillah.

MBBS ialah amanah baru. If ada orang collapsed, kena usaha selamatkan. A-B-C. Abc is easy, but ABC surely need practices, experience and skills, before ABC could be as easy as abc. So, take your everyday job as your toddler* steps towards good competent doctor.

*Since MBBS was a baby step...

Mana ada orang grad, dapat kerja terus terer.

Saya ada masa (mungkin) 6 bulan sebelum mula kerja, ataupun setahun, atau lebih. Senoga diberkati segala ilmu dan tak lupa.

Alhamdulillah.

Hari last exam tu, saya antara orang yang dapat giliran pertama. Jadi bila saya dah habis oral, masa turun lift rasa sangat happy! Happy sbb doa nak doctor terbaik dan doa moga saya tak sedih masa lepas jawab, doa moga semua soalan doktor saya dapat jawab...Allah makbulkan. Hari sebelum tu, saya keluar bilik exam sambil tahan nangis. Urmm. 

Tapi alhamdulillah hari last tu happy!
Allah izin doa dimakbulkan.

Sampai kubah (lobi hospital), ramai orang sudah berkumpul. Allah Allah... Akhirnya sampai juga aku kepada hari ini. Hari akhir... Hari last.
Selang beberapa minit, kawan2 batch dah berpesta. Dabkeh namanya. Tepuk2 tangan dan gendang2 sket. Menari2 dlm bulatan (wonder mungkinkah ini budaya tinggalan masyarakat rom waktu menjajah ke sini dulu hehe). Semua bagai merayakan hari kemenangan!
Saya berdiri di tingkat 1 lobi sambil ambik video. Hehe perempuan tak join ye menari2 tu.

At the end, diorang lambung2 kawan2 mereka.
Hanya kawan yang betul2 kawan ja akan mampu sambut sebab lambung memang berpusing tinggi..tawakkal ja lah kot orang yg dilambung tu.

My own kenangan di surau paediatrics...
Hanya Allah yang tahu. First time, i feel that i was extremely happy and thankful that He made me reach the end with happy heart. Alhamdulillah. Allah bagi apa saja kepada siapa yang Dia kehendaki.

Semoga di akhirat nanti Allah izin menjadi orang yg extremely happy sebab berjumpa dengan Allah. Orang yang datang dengan hati salim.

Sebab saya tak suka perasaan galau lepas keluar bilik exam sebab soalan tak tahu jawab.

Sebenarnya waktu exam last tu pun ada soalan tak reti jawab. Tapi ajaibnya kuasa Tuhan, kuasa doa, maka Allah titipkan rasa lapang hati. Malah doktor siap ajar sikit sebab apa begitu begini bila dah tak leh jawab. Hehe. Terima kasih dr dari JU dan doc AD. You are the answers for my prayers.

Beautiful memories carved at the end of my MBBS journey. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Semoga, pengakhiran kehidupan ini adalah kebaikan juga.
Amiin.

Wednesday, May 24, 2017

Last day MBBS

- bismillah -

Alhamdulillah.

Tadi viva internal medicine. Allah izin tajuk yang boleh tackle, walaupun saya lah paling diam waktu study group, paling clueless, paling rasa tak cukup pun preparation. Alhamdulillah, Allah izin doktor yg paling lembut, dr yg latifff, dr yg ajar pasal fiqh masa saya tahun 4, dr yg involve dlm persatuan doktor2 islam...dr Ammar D. May Allah bless him.

Pls close the door..Allah yardho annik.

Aku aminkan kata2 guruku ini.

Allah Allah...

Hanya redhaMu aku tagihkan...

Semoga beroleh result terbaik, yg Allah redha dan berkat.

Bismillah. Tawakkal ala Allah.

Tuesday, May 23, 2017

Viva paed

- bismillah -

رب احكم بالحق وربّنا الرّحمان المستعان على ما تصفون

إِنَّهُ كَانَ فَرِيقٌ مِّنْ عِبَادِي يَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ

Semoga Allah ampunkan saya. Tak tahu mcm mana nk transfuse blood.

Sebenarnya, 5 ml / kg / h. Sila study guidelines sebelum benar2 grad. Amanah ilmu.

Alhamdulillah, Allah izin soalan ini tadi. Or else, i will make my paed patients overload.

Astaghfirullah.
Semoga ada hikmah di sebalik perkara ini.
Semoga terbuka lebih banyak pintu2 hikmah.

Semoga dr tak kecewa, semoga dapat menjadi anak murid dr yg memberi saham kepadanya hingga akhirat. Amiin.

Monday, May 22, 2017

2nd Viva

- bismillah -

It has been 2 days since the start of my final viva. Surgery, and O&G. Coming up Paeds and Int Med in shaa Allah.

I want to remind myself:
Pls treasure these moments. The time when you are in need of Allah the most. The time that you realise you have nothing but to rely on and only for His mercy.

The phase of life when you appreciate every past moments filled with good things. And myb the phase when you regret and repent over things in the past.

He is the most merciful.

Allah is very near to us. We are in need of Him for our life, and hereafter.

P/s dr zuhair asked me, which specialty i want to pursue? Determined, i answered internal medicine. An answer that i never thought i would say it.

Thanks to Him. His mercy guided me to 'get' elective course in internal med, that i think i lose my love to paediatrics.

Anyways, loving the children and the elders are sacred act in Islam that even our Prophet said once in hadith that, those who dont care for the children and the elders are not considered among us (muslims).

May Allah show mercy to all of us, guide us in our life, for the best of the bounties in life & hereafter.

Amiin.

Friday, May 19, 2017

zig zag kehidupan

- bismillah -

1. Ketika masuk ke dewan exam, terdengar perbualan kawan2. Kata A, dia tak study pun. Lagipun exam kali ini ialah subjek rotation terakhir.
Waktu saya tengah dengar tu, saya tengah berkerut2 baca nota.

2. Hari ni dean post dalam group student, lepas meeting deanship, ada surat penganugerahan MBBS - ijazah kehormat - kepada seorang pelajar tahun 4... yang baru meninggal.

Both situations tell me something.

Siapa kita di hadapan Tuhan adalah segala-galanya...

Dunia ini penuh tipu daya.

Anything can just happen.

Jalan yang sama, tapi setiap kaki menapak pada titik berbeza, membawa hati yang berbeza, menuju ke titik yang berbeza pula.

3. Tadi berpeluang jumpa kakak senior yang dihormati, beliau singgah ke irbid dengan family. Dah lama saya tak buat sesuatu perkara ikut kata hati. Nekad. Pergi ziarah walaupun semua orang tengah tense nak prepare untuk exam. Allah helps me, eases me. Lama dah tak pray along walking. Lama dah tak rasa buat sesuatu sebab sesuatu yang hanya Allah tahu.

And 4. She told me stories of her own journey. Penuh juga warna-warni perancangan Tuhan.

5. Miracle. Istikharah. Kuasa Allah memudahkan segala perkara yang baik untuk kita.

Semoga, MBBS ini dipermudahkan. Semoga, urusan kerjaya juga dipermudahkan.

Aku mahu bertemu Tuhan dalam keadaan paling diredhai.

Dunia penuh tipu daya, tiada apa yang mengikut perancangan kita kerana sesungguhnya Allah telah merancang segala sesuatu. Apa2 jadi pun, doakan Allah sentiasa tidak tinggalkan kita sorang2. Apa2 jadipun, semoga khauf dan rajaa hanyalah disandarkan pada Allah.

Alhamdulillah, Allah campakkan rasa takut dan risau dalam hati saya, agar saya mencari Allah kembali, agar sandaran dan doa saya untuk masa depan bertambah2.

6. Mati. Itu bukan penamat.

misi bertemu Allah. misi episod kehidupan yang hidup. this is my life, this is His blessing. i have Him to overcome everything.

He will ease, to those who He chose. and let us become ones yang choose Him above everything.

Monday, May 15, 2017

Memori final exam surgery

- bismillah -

Alhamdulillah. 3 papers dah selesai. Berbaki satuuuuuu in shaa Allah. Dan empat VIVA.

So, walaupun tinggal 1, sebenarnya progressnya 50% lagi haha.

Alhamdulillah. Masa berlalu pantas. Soon, this is all will come to an end.
In shaa Allah.

Tadi naik bas pergi universiti, pakcik tu bawa laju, saya duduk belakang driver. Urm. Entah tiba2 terfikir pasal exciden. What if dlm perjalanan ni jadi apa2? Exam tangguh ke? Hahahaha. Adoi. Lepas tu rasa sangat cuak, what if meninggal dlm perjalanan nak pergi exam? Kira syahid ke? Huhuhu.

Astagfirullah. Dahsyat sangat mode fight-or-flight saya waktu tu. Nak flee dari dunia teros haha.

Anyway, bas tu lambat gerak sebab tunggu orang penuhkan seat. So, saya dan kawan2 sampai lewat ke exam. Exam surgery pulak tu, department yg sangat berdisiplin dan punctual (selepas department neuro haha).

Sampai dekat pagar besar universiti pkul 12.25++ lebih kurang. Examnya 12.30. Nak jalan dari situ ke hall ambik masa 15 minit jika melenggang. Jeng jeng jeng....

Maka berlarilah, ya, kanak2 ribena - malaysian girls - yg terkenal dengan tak havoc dan kain skirt nya. (batch saya jarang pakai seluar, hasil tarbiah ortodoks seniors, batch bawah dah generasi lain dah, protestant hehehe), berlari lintas kereta, tinggi rendah longkang, bawah terik mentari, tanpa menoleh atau mengira apa pandangan orang belakang.... Apasal budak2 ni lari tengah2 alam di bawah matahari niiii....

Run, run for your life!

Tak pernah2 ada orang semangat nak ambik exam sampaikan berlari2 ;')

Such a memory.

Saya ni mudah semput, tapi bila dah kawan yg dlm pantang bersalin pun lebih stamina berlari, haha nak tak nak ku gagahkan jua kaki dan paru2 ini...

Alhamdulillah, sampai hall pkul 12.35. Urmmmm. Masuk, make entrance macam koboi nak serang. Buka pintu paling ganas dan paling tak ayu sebab takut exam dah mulaaa haha.

Rupa2nya, tak mula lagi. Doktor baru cakap2, tengah nak kutip handphones. Maka, semua orang terkejut dan pandang kemunculan seorang yg berhidung kembang... Huhuhu.

Tak pa. Keep calm and cari seat no. Lalalaal.

Alhamdulillah. Duduk. Walaupun tercungap2...buat2 macam tak da apa berlaku. Minum air. Letak beg kat lantai, serah handphone. Urmm. Tiba2 teringat, alamak! Mesti kawan2 yg hall lebih jauh dekat blok lain tak sampai lagi! Oh Allah, make it easy for them....

Saya bersyukur Allah izin saya mampu sampai dewan exam tadi. Alhamdulillah...

Allah sentiasa murah memberi pertolongan. Walaupun exam susah - sebab saya tak habis baca huhuhu - tapi sebenarnya banyak dah benda2 lain yg Allah mudahkan.

Kesannya, waktu jawab tadi happy je. Mana taknya, Adrenaline dah sky rocket naik ke langit hahahaah.

Alhamdulillah.
For everything.
Semoga Allah berkati segalanya.
Air mata, doa, harapan, usaha, jawapan...
Termasuk peluh2 yg memercik. Heheeh.

Semoga Allah redha pada farhana dan rakan2. Amiin.

Tuesday, May 9, 2017

Ilmu dan hati

- bismillah -

Alhamdulillah. Paper ke-2 final exam baru lepas. Berbaki 14 hari lagi utk tamat. In shaa Allah.

Sesungguhnya, belajar lah sesuatu dgn hati. Learn by heart. Kefahaman dan keikhlasan tu lah yg nak bantu kita di dunia dan akhirat.

Contoh bila soalan unexpected keluar, sesuatu yg luar silibus, tapi dulu kita pernah baca sebab minat nak baca / bacaan tambahan utk tambah kefahaman. Berkat extra effort yg kita buat suatu masa dulu tu, alhamdulillah dapat la jawab...

Atau tak sempat baca sebab banyak sangat huhuhuhu...Allah izin ingat lagi pasal tajuk tu, nota2nya...apa2 yg berkaitan lah. Walaupun tak revise, pertolongan Allah itu sentiasa ada. Kita sebagai hamba kena byk minta, byk berusaha.

Belajar by heart, belajar utk faham, ada hikmah dan good news in the long term. In shaa Allah.

Itu contoh bantuan / balasan baik di dunia, di akhirat? Kita tak tahu ilmu mana yg Allah izin akan bantu kita hingga ke akhirat...

So, belajarlah...

Saya byk kena pesan pada diri. Semoga Allah tak tinggal saya sorang2 mengurus episod kehidupan, kerana berseorangan adalah melekakan bagi saya.

Hurmm.

So, tak ada limit dalam belajar. Lps spm, ada ijazah. Lps ijazah, master, phd. Lps habis jadi pakar satu bidang pun, ada banyakkkk lagi bidang. Ilmu ni luas.

Ilmu quran contohnya.

Sesuatu yg kita belajar bukan sebab nak kerja/kelulusan, adalah lebih dalam melekat dlm ingatan.

Tak salah pun nak jadikan ilmu ijazah ni sbgai fokus.

Asalkan disertakan dengan niat. Niat lurus, in shaa Allah tidak terbeban, melainkan semuanya adalah kemanisan.

Alhamdulillah.
Semoga penutup chapter MBBS saya adalah perkara2 kebaikan dan dlm rahmat Tuhan.

Amiin.

Ps. Antara 5 soalan yg ditanya kpd anak Adam sebelum dpt berganjak kakinya, ialah tentang ilmunya, bagaimana kah dimanfaatkan?
Semoga Allah izinkan kita dgn jawapan yg terbaik.

Saturday, May 6, 2017

a healthy mind

- bismillah -

alhamdulillah. it has been quite sometime when i purposely write as a form of theraphy.

currently, i have finished 1 paper out of 4 subjects for final exam.
alhamdulillah. Allah has taught me a lot. He even allowed me have tahajud on my exam day, of which to be honest, was so hard to perform since i arrived here after one and half months in malaysia. here, the fajr prayer is at 4am, which mean, you have to wake up before that to perform tahajud. but in malaysia, the fajr prayer is a bit late, and anybody who wake up at 5.30am can still perform tahajud, sometimes when the subuh is at 6am. (so what are your excuses malaysiaaaans?) hehe.

the hardest part or challenge i faced was taking the first step to revise. starting has never been easy. but once you have started, things will come into place. all you have to do is to start.

next, i had continuous runny nose. exam-induced cold. hehe. but its okay, i got plenty of time and ways to boost my immune response. one of the way is plenty of sleep. i dont know whether it was a blessing or not to sleep a lot during exam period.

astaghfirullah.

i am currently trying to set a positive mind. to look in good things over what had happened.

i also face another challenge of addiction. i wont share it here, but, it was hard to resist. addiction is not something you can ignore. you have to fight it.
let me list (copied from web) facts about addiction:

With a habit you are in control of your choices, with an addiction you are not in control of your choices.
  • Addiction - there is a psychological/physical component; the person is unable to control the aspects of the addiction without help because of the mental or physical conditions involved.
  • Habit - it is done by choice. The person with the habit can choose to stop, and will subsequently stop successfully if they want to. The psychological/physical component is not an issue as it is with an addiction.
 some more facts,
Signs and symptoms of substance addiction may include:
  • The person takes the substance and cannot stop - in many cases, such as nicotine, alcohol or drug dependence, at least one serious attempt was made to give up, but unsuccessfully.
  • Withdrawal symptoms - when body levels of that substance go below a certain level the patient has physical and mood-related symptoms. There are cravings, bouts of moodiness, bad temper, poor focus, a feeling of being depressed and empty, frustration, anger, bitterness and resentment.
  • There may suddenly be increased appetite. Insomnia is a common symptom of withdrawal. In some cases the individual may have constipation or diarrhea. With some substances, withdrawal can trigger violence, trembling, seizures, hallucinations, and sweats.
  • Addiction continues despite health problem awareness - the individual continues taking the substance regularly, even though they have developed illnesses linked to it. For example, a smoker may continue smoking even after a lung or heart condition develops.
  • Social and/or recreational sacrifices - some activities are given up because of an addiction to something. For example, an alcoholic may turn down an invitation to go camping or spend a day out on a boat if no alcohol is available, a smoker may decide not to meet up with friends in a smoke-free pub or restaurant.
  • Maintaining a good supply - people who are addicted to a substance will always make sure they have a good supply of it, even if they do not have much money. Sacrifices may be made in the house budget to make sure the substance is as plentiful as possible.
  • Taking risks (1) - in some cases the addicted individual make take risks to make sure he/she can obtain his/her substance, such as stealing or trading sex for money/drugs.
  • Taking risks (2) - while under the influence of some substances the addict may engage in risky activities, such as driving fast.
  • Dealing with problems - an addicted person commonly feels they need their drug to deal with their problems.
  • Obsession - an addicted person may spend more and more time and energy focusing on ways of getting hold of their substance, and in some cases how to use it.
  • Secrecy and solitude - in many cases the addict may take their substance alone, and even in secret.
  • Denial - a significant number of people who are addicted to a substance are in denial. They are not aware (or refuse to acknowledge) that they have a problem.
  • Excess consumption - in some addictions, such as alcohol, some drugs and even nicotine, the individual consumes it to excess. The consequence can be blackouts (cannot remember chunks of time) or physical symptoms, such as a sore throat and bad persistent cough (heavy smokers).
  • Dropping hobbies and activities - as the addiction progresses the individual may stop doing things he/she used to enjoy a lot. This may even be the case with smokers who find they cannot physically cope with taking part in their favorite sport.
  • Having stashes - the addicted individual may have small stocks of their substance hidden away in different parts of the house or car; often in unlikely places.
  • Taking an initial large dose - this is common with alcoholism. The individual may gulp drinks down in order to get drunk and then feel good.
  • Having problems with the law - this is more a characteristic of some drug and alcohol addictions (not nicotine, for example). This may be either because the substance impairs judgment and the individual takes risks they would not take if they were sober, or in order to get hold of the substance they break the law.
  • Financial difficulties - if the substance is expensive the addicted individual may sacrifice a lot to make sure its supply is secured. Even cigarettes, which in some countries, such as the UK, parts of Europe and the USA cost over $11 dollars for a packet of twenty - a 40-a-day smoker in such an area will need to put aside $660 per month, nearly $8,000 per year.
  • Relationship problems - these are more common in drug/alcohol addiction.
All the above info is from this website link. eventhough it is more about substance abuse/addiction, you can apply the criteria to behavourial addiction too.
dont get me wrong, i am not even addicted to any kind of substance. not even coffee.

well, enough talking about facts.

so, what did i do to overcome all those challenges?

i did almost everything a sensible mind would do, and some of the things that only insensible minds would also do.

but nothing works. at the end of the day, i feel lost. i lose because i cant study/revise as much as i should have do to prepare for the exam.

that kind of lost, makes me feel like im dying inside.
i keep doing what shouldn't i do, feel guilty, but continue doing it.

days pass and reading materials accumulated. piling high.

...

eventually, i found a source of light.
the only cure is TO CONSTANTLY PRAY. pray for a fresh healthy heart. pray for a strong mind to beat addiction. pray for a positive outlook.

and eventually, the harden heart will get soften. you would start to obey what quran tell you to do. trust me, when our heart is harden, we will read the quran and its meaning, yet nothing happened afterwards. quran says, dont get involved in lagha, but the stone heart will read it, nod, and watch movies after finish reading the quran. ironic.

that is why, during hardship, you can ask for advices, you can read tips, etc etc etc, but a harden heart will ignore them all.

it was hard to live a harden soul. harden by the passing time and daily routines. when was the last time you attend a tazkirah? when was the last time you open a hadis book and learn from it? when was the last time you cry upon hearing a quranic verse?

as this post is my writing theraphy, you = i'm asking my own self.

this is hard to continue.

but i shall finished it.

the below one is the most important one. this is the core. this is the real advice. this is what makes it work for me to beat the challenge.

The believers are only those who, when Allah is mentioned, their hearts become fearful, and when His verses are recited to them, it increases them in faith; and upon their Lord they rely -

The ones who establish prayer, and from what We have provided them, they spend.
Those are the believers, truly. For them are degrees [of high position] with their Lord and forgiveness and noble provision.

the moment we think we have done everything to fix our problem, but it remain unsolved, think whether have you ask Allah for the solution or not? or you have been seeking way out on your own only? remember, we need Him in every ups and downs.

[Remember] when you asked help of your Lord, and He answered you, "Indeed, I will reinforce you with a thousand from the angels, following one another."

And Allah made it not but good tidings and so that your hearts would be assured thereby. And victory is not but from Allah . Indeed, Allah is Exalted in Might and Wise.
 dont run away from our responsibility. all those jobs and responsibilities that we find very hard to do, in my case revising all the notes for exams, are actually what Allah and His messenger want us to do (to strive for purposeful actions that benefit us).

O you who have believed, respond to Allah and to the Messenger when he calls you to that which gives you life. And know that Allah intervenes between a man and his heart and that to Him you will be gathered.

and the most strongest advice to keep us studying/working/striving 'hard' works is,

O you who have believed, do not betray Allah and the Messenger or betray your trusts while you know [the consequence].
And know that your properties and your children are but a trial and that Allah has with Him a great reward.
so, the answer to all my 'mental' issue during final exam is this...


O you who have believed, if you fear Allah, He will grant you a criterion and will remove from you your misdeeds and forgive you. And Allah is the possessor of great bounty.

verses from surah al-anfal. quran. chapter 8. 
to develop taqwa. so that i will not be doing what an insensible mind would do. so that i would be doing fine being sensible and God-conscious.

to beat procastinations. to beat the heavy headache and runny nose. to beat distractions and endless thoughts and dreams. to beat social media. to beat wasting time.

taqwa. develop it. 

pray that Allah has never left us alone to sail through the waves in the sea of life.

amiin. good luck farhana on beating your own weakness!
good luck to become a successful person with a growth-mindset.
good luck untuk menjadi hamba Allah yang tak pernah ditinggalkan, tanpa perhatian-Nya.

that's it.
[ ;

alhamdulillah. 
astaghfirullah.

ps. one of ways to ventilate and for a healthy mind is to do something beneficial and purposeful for others (read more from this link). i hope my writing can help some of us who got jiwa kacau / disturbed mind, too, because this is originally written for my own reference. tq.

Tuesday, May 2, 2017

Get up and shake the palm tree!

- bismillah -

Dengan bawah aturan-Nya, i got viral URTI since a couple of days ago, in the middle of final exam battle. In fact, the exam doesnt even started yet.

Somehow, facebook memories reminded me of this today...check out the post image.

Benarlah, Allah itu maha Kaya, maha Pemurah. He knew how much i need Him. Every thing around me is a sign of His endless mercy.

I have been sleeping all day and night, i have doubt and wonder what will happen to my final exam...

But Allah is very merciful. Ada rahmat dan kasih sayangnya dlm setiap yg berlaku.

Get up and shake the palm tree!

Itu arahan Allah kpd Maryam a.s saat beliau keperitan sakit melahirkan.

Bangunlah! Demam je pun...hehehe

Random dreams

- bismillah - Alhamdulillah. Allah izin masuk ke tahun baru hijrah. To cut short, here is my list of dreams yang worth dreaming...nak capa...