Skip to main content

Waffle incident

- bismillah -

Only the one with purest taqwa will attain Jannah.
But dont forget, the best of all sinners is the one who repents.

Today i (want to) make some waffles, but things went wrong when the waffles get stuck inside the waffle maker. It just wont come out. So i only got to eat the upper crust, because the bottom layer was left stick to the surface.

I spent a very long time cleaning the surface, from after performing solat zuhur until i heard the azan for asar prayer. Since it has a non-stick coating, i have to be careful not to scratch it hard. I used a wooden spatula in the beginning but when things get long, a fork comes for rescue.

Well, it was very distressing. Not being able to eat a proper lunch, having to scratch gently yet the batter had harden with time, i cant help but feeling very anxious, angry and sad. I suddenly realised i was in trouble, big trouble. I think it was very nuisance and troublesome to do the cleaning job while my other friends are blessed with studying for exam in their rooms. Why is it me who happen to be one wasting her time in the kitchen: not eating, hungry, and working?

Until i take a deep breath and utter astaghfirullah.

Astaghfirullah.

This trouble, this 'hardship' of removing harden waffle from the non-stick surface, is one of the ways that Allah grant for me as ways of repentence. Every hardship in a believer's life is a chance of erasing previous sins, even in the event of a finger being prickled by a needle.

And suddenly i found one of the way out.
I feel more calm.
I was able to think more clearly.

I pour small drops of water and let it dissolved the harden batter. It was easier to remove then.

And i just remembered a verse from Quran, even there is a hadith mentioning about it, that:

What ever the situation is i am in, or who the person is, whether they are possessing threats and harms, or even offering kindness, they wont be able to cause us any harm nor benefit at all, except under the Will of Allah. It means, any harm or benefit that we shall get in life is only up to the decree of Allah.

La amliku li nafsi dharran wa la naf'a
Illa ma shaa Rabbi

I might think 'spending my time in the kitchen and not being able to study' can do me harm, but if instead Allah says that through this situation i will obtain goodness and blessing, then i will get it. Vice versa.

I pray that my previous sins are forgiven during this event. Amiin.

And i must believe, i have no absolute power over my self for any kindness or harm, but Allah has always grant us choices to make in life. Allah is the one who give me blessing and goodness, or harm (nauzubillah), not solely from my own action.

La hawla wa la quwwata illa billah.

May the incidence teaches me for the future:
- to be patient with unexpected situation
- to deal hardship in life with positivity
- to seek Him for the way out from difficult situation
- to ask for His forgiveness often
- to always believe that only Allah have absolute power over me

This is what i learnt. Among the simple things that makes my life thoughtful.

May Allah bless me with His unlimited mercy and blessing. Amiin.

Comments

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …