Friday, March 25, 2016

Grown up

- bismillah -

Alhamdulillah.

Bukan senang nak bina personaliti diri yang baik dan teratur. Semuanya berbalik pada minda dan juga pengaruh sekeliling.

Bila berpeluang bergaul dengan orang2 yang ada visi misi prinsip hidup, heh baru sedar yang saya ni masih berjalan lenggang kangkung.

Kawan2 dah ada perancangan nak guna savings untuk apa.
(Haha bukan saya xda saving, but I do have savings tapi tak ada plan apa2 pun)
Kawan2 nak plan umur2 sekian ada anak berapa
Dah start beli aset
Dah plan macam2.............

Of which, i think i am their junior that dont belong to their age group.

Saya masih huhuhuhuhu. 

Abdullah Ibnu Mas’ud Radliyallaahu ‘anhu berkata: Rasulullah Shallallaahu ‘alaihi wa Sallam bersabda pada kami: “Wahai generasi muda, barangsiapa di antara kamu telah mampu berkeluarga hendaknya ia kahwin, kerana ia dapat menundukkan pandangan dan memelihara kemaluan. Barangsiapa belum mampu hendaknya berpuasa, sebab ia dapat mengendalikanmu.”
Muttafaqun Alaihi.

Doakan saya berjaya didik diri.

No comments:

Post a Comment

A day to remember

- bismillah - Alhamdulillah. Lps grad, bermula lah urusan nak mohon kerja. Mula2 kena isi borang SPA, lapor diri dengan penaja, kemudian i...