Saturday, February 13, 2016

Journey to the unknown

- bismillah -

Alhamdulillah. Pejam celik, masa fifth year berbaki 4 bulan. Laa hawla wa la quwwata illa billah.

Saya jumpa post pasal kewangan di facebook. Dia bagi contoh orang umur 23 punya situasi untuk nak urus gaji. Kena melabur sekian, beli kereta jenis sekian, ada cash sekian, dan beli rumah sekian sekian! Sewakan bla bla. Hahaha. Can i manage a homeeee on my own?

I was like........... Dah kena start urus duit eh....??? Kalau tak buat macam tu jadi apa...?

Lepas tu isi borang elektif. Hahaha that nervous feeling tu datang lagi. Betul ke nak jejak kaki ke hospital ni?

Lps tu pujuk diri.

Apa yang dilalui di sini hari2, pengalaman dan pengajaran seharian, adalah bekalan untuk membina keyakinan menempuh masa depan.

Oh yeah.

Step by step.

Quran pun tak turun sekali gus.

Chill farhana, chill. Mintak tolong Allah bantu in every phase of life.

Biarlah kalau orang lain nak pergi laju pun, asalkan you know the place you are standing now is a step towards the future.

Wayyyyy to go!

Bismillah.

No comments:

Post a Comment

A day to remember

- bismillah - Alhamdulillah. Lps grad, bermula lah urusan nak mohon kerja. Mula2 kena isi borang SPA, lapor diri dengan penaja, kemudian i...