Monday, February 24, 2014

Ranting

- bismillah -

"Go and get a life!" Pesan seorang kakak yang prihatin pada budak medik yang serabut ini. Baru balik dari malaysia, homesick melekat. 

Dan kebetulan, alhamdulillah, saya berpeluang ganti panel forum. Bidan terjun. Sungguh tak pandai berforum. Debat serius2 dulu zaman sekolah tahulah. Tapi, yeah, nak 'get a life' so terima la jugak. 

Audiens adik2 tahun 1. Ada pelbagai umur anyway. Dan forum buat lepas pukul 9 malam. Jet lag panel ni pun tak hilang lagiii. Everyone is sleepy. Kecuali moderator yang perlu upkan suasana. 

Everything went well i guess. Banyak lawak yang sahabat moderator buat. Saya rasa dah gelak tak sangga dah. Ada panel yang panjang, ada yang cakap seciput, me lah hehe namapun bukan my niche area. Overall tak nampak lah ada audiens yang silang tangan tidur sandar. Zzz. 

Dah habis, saya tanya adik yang serumah. How was that...

"Akak tak senyum pun! Penat moderator tu buat lawak, ye lah nak bagi orang tak mengantuk kan...tapi akak serius saja! Nampak macam tak suka dia buat lawak. "

Zzz. Rasa macam dah penat gelak tadi? 

***
Alhamdulillah alaa kulli hal. 
Dulu ada terfikir nak hidup seorang (?) tapi rupanya we need other people to be by our side. 
Homesick oh kalau balik irbid tak ada orang kat rumah, rasa alone lain macam. Dua hari lepas tu barulah rumah ni fullhouse. 
Dan it was on my 21st birthday that i regained my happiness back! :) 

Happy 21. Alhamdulillah. 

No comments:

Post a Comment

Bila kita akan kembali

Hanya pada Allah tempat kita bergantung. Jika ditakdirkan kita hilang segalanya dalam dunia ini, atau kita yang menghilang, maka harta duni...