Tuesday, December 24, 2013

Relax lah

- bismillah -

Alhamdulillah. 

Heh. Pesanan penaja, apa2 pun jangan kuatkan keperasanan anda. 

Oh my farhana...

:)

Alhamdulillah. Dah berpijak di bumi nyata. Tahu, tapi tak tahu. 

A friend once said, "mostly boys tak perlukan details. Tapi kalau among girls, farhana je yang tak perlukan details."

Luls. So i guess that was right after all. 
Suka hidup dalam keperasanan sorang, so tak payah ambik tahu sangat. 

Tak, tak saya bukanlah kaki perasan setiap masa. 

Tapi, ada benda yang kita tak perlu ambil tahu mendalam pun. Itu lebih baik. 
Just jawab apa yang orang tanya. 
Jadi, mostly orang akan fikir saya tak suka bagitahu details diri. Nak keluar rumah pun, i assume housemates dah tahu ke mana, kelas apa. Tak pernah bagitau tempat, jumpa siapa, belajar apa etc. Tahu saya keluar itu dah cukup. Hehe. Freedom of bujangss. 

Tapi itulah, mostly girls ni dia nak tahu details. 
So minta maaf kalau saya x cakap all the details. But you can always ask :) 
(And i'll find it hard to speak more details)

And kadang2 saya biar ja curiosities berlalu. 
Lama2 akan lupa sendiri. 
Bergaduh masam muka pun, kalau esok orang tu boleh senyum dengan saya, insyaAllah saya dah lupa apa yang tak bestnya tentang dia. 

Bukan ambil lepas, bukan juga carefree. Bukan tak pernah kisah. Kisah je. Tapi entahlah, buat apa nak panjangkan benda yang tak patut. Kita bina memori baru. 

Acting and acting as if i dont care. 
And eventually it went out well, blank. 
Jimat space memory. 

Point of this post is, 
Jangan buat teruk. Maksudnya, jangan telalu ambil kisah (too into) dalam satu2 perkara. 
Do some consultations, Nabi2 selalu mengadu pada Allah, sahabat2 selalu jumpa Nabi, maka kita pun carilah ruang dan peluang. Mengadu pada Allah, cari orang yang berpengalaman untuk mengadu (maksudnya, dia bukan sekadar mendengar). 

Kalau cari orang biasa2, cakap dengan bantal pun sama ja end resultnya. 

Oklah, selamatlah wahai diri. 
Jangan over confident. 
Be humble dengan Allah. 
Expect the best. 
Matangkan diri. 
Be the best. 
:)
InsyaAllah

2 comments:

Random dreams

- bismillah - Alhamdulillah. Allah izin masuk ke tahun baru hijrah. To cut short, here is my list of dreams yang worth dreaming...nak capa...