Saturday, October 19, 2013

- bismillah -

Seronok tengok kawan yang develop passion mereka. 

Yang minat menulis, dah melangkah maju hasilkan buku.
Yang minat videography, dah naik setapak arahkan filem. 

Dari zaman sekolah saya suka jadi jack of all trade. Semua benda nak buat, sukan, pertandingan, kuiz, kem, tapi jack ni selalunya... master of none. Sobs. 

Dari image editing sampai reading key notes, saya ambil tahu. Tapi nak suruh main lagu ke buat poster gempak2 ke... sentiasa ada orang lain yang lebih bagus. 

Nampak sangat buat untuk suka2. Puaskan curiosity. 

And truthfully i dont even know what and where the limelight is. Maybe in every field? Meh meh. :3

I used to write good articles, tapi sejak sifu2 saya dah hilang di pandangan mata, jadi tulisan saya pun tak polished betul2. Mostly mengarut macam ni ha. 

Who are my sifu-s?
Cikgu bm saya, seorang kakak blogger di mesir dan seorang blogger dari kelantan. 
Cikgu dah terpisah sejak saya keluar sekolah,
Kakak tu saya follow dari form 4, inspired untuk pergi mesir, tapi sayang dia dah private-kan blognya sejak kahwin. 
Seorang lagi dah sunyi sejak masuk universiti. Sibuk kot. 

Basically, bahasa saya guna banyak dengan pengaruh bahasa mereka. 
Ada beza post lama2 dulu dengan dua tiga menjak ni. 

Sebab dah banyak tahun role models hilang dari pandangan dan capaian...maka i missed my old days. 

Zaman saya boleh tulis apa nak tulis, tanpa perlu orang quote apa saya tulis esoknya bila jumpa. 
Awkward. 
Zaman nawwar ialah nawwar, bukan farhana budak just tu. 
Zaman tak perlu ambil kisah siapa baca dan siapa tak baca. 
Zaman tak perlu ambil kisah kalau orang tahu dan boleh tangkap makna tersirat. 
Zaman yang bila saya tulis cerita, orang tak perlu fikir siapa watak2nya dalam dunia sebenar. 
Etc etc etc. 

Jom buat blog baru?

No comments:

Post a Comment

Perempuan berkalung serban

- bismillah - Because i believe marriage is about growing each other's potential, Creating independence over dependence, Tolerance, p...