Sunday, September 22, 2013

Hari pertama

- bismillah -

Hari pertama. Alhamdulillah Allah izin masuk kelas. Gembira, teruja, excited. Alhamdulillah.

Work hard and remain humble. :-)

Gembira bila orang kawan dengan kita bukan sebab bilangan A+ masa spm. Hehe.

Tadi diorang cakap2 pasal spm. Mostly yang straight a+ adalah yang maintain jadi scorer sekarang. Juga yang almost straight a+. Diorang start mention siapa yang 10a+ tak cukup 11a+ pun scorer jugak.

Hurmmm. To cut short, cakap2 tu terputus bila saya cakap, "alaa, spm dah 3 tahun lepas dah..."
Hehe. Habis perbualan.

Hurm. Belajar keluar dari comfort zone! :-)

Cipta comfort zone baru.

Lagi satu, cakap2 itu buatkan saya terfikir, "where have i been this long before?" Ke mana saya menghilang xmasuk dalam list of top scorers..
Tp segala markah dan usaha yang Allah izin selama ni yang saya dapat adalah lebih manis dari dapat fullmark insyaAllah :-)

Jom jadi scorer yang Allah redha. Kalau bukan sekarang, Allah akan bagi nanti atau dlm bentuk yang lebih baik. InsyaAllah.

Kejar akhirat, dunia akan datang kepada kita.
Kejar dunia, dunia tidak akan datang melainkan sedikit.
Ada dlm hadis pasal ni.

Alhamdulillah.
Moga Allah berkati setiap detik.

Hari pertama musim luruh di jordan. Redup, macam hari pertama ramadan.

Moga nanti, hari kita bertemu Allah, adalah hari paling baik. Amiin.

No comments:

Post a Comment

Serve the immediate community

- bismillah - This morning, i went to a private hospital to accompany my mom. I met a passionate consultant who's seeing my mom for her...