Saturday, August 31, 2013

jualan abaya jordan :D nawza's collection II

- bismillah -

kindly contact me thru fb (if you are already my friends)
or simply visit the facebook album here :) thanks.

click gambar utk lebih besar.

Abaya 1

Hitam silver. Glitter top (kilat-kilat)
Fabrik material ringan
SAIZ 1 arab (ukur lilit bahagian pinggang 84cm)
so boleh jadi saiz S juga M*

RM 100 termasuk pos semenanjung
direct inbox kalau nak, semua ada serba satu saja ^^



Abaya 2 (shawl hiasan tak termasuk)

Hitam. lengan dua lapis corak harimau kumbang
Fabrik material ringan
SAIZ M

Cutting lepas,
Zip di sebelah kiri depan bahu utk mudah pakai
Leher bulat

RM 100 termasuk pos semenanjung
direct inbox kalau nak, semua ada serba satu saja ^^


Abaya 3

Hitam merah tua (maroon - dark red).
SAIZ 1 arab (ukur lilit pinggang 84 cm)
boleh dipakai orang saiz S / M*

RM 100 termasuk pos semenanjung
direct inbox kalau nak, semua ada serba satu saja^^

Jubah Abaya 4

Paling lawa :)
Hijau tua
Kedut lepas di depan
Lengan tampal batu sama macam dada
SAIZ 3 arab (saiz L)

RM 200 termasuk pos ke semenanjung
direct inbox kalau nak, semua ada serba satu saja^^


Abaya 5 (sama design Abaya 1)

Hitam ungu berkilat
SAIZ S / M*

RM 100 termasuk pos semenanjung
direct inbox kalau nak, semua ada serba satu saja^^

alhamdulillah ^^
thank you for every support. :)
bismillahi tawakkaltu ala Allah.

***
****
******
*****
***

okkkayy. mesti ada kisah kan kenapa saya tiba2 menjual? :)

hurm. buat yang dah kenal saya, alhamdulillah sekarang saya belajar di jordan.
dengan izin Allah sudah habis tahun 2. sekarang cuti naik tahun. insyaAllah.

saya cadang nanti lepas kerja nak buka butik. so, belajar slow2 dulu dari bawah.
tengok kebanyakan websites jual rm300++ untuk certain abayas, so saya mula dengan 100 dulu.
dan saya beli saiz saya, taste saya, jadi kalau tak habis jual boleh pakai sendiri ^^ ihiks. tp tempohnya bertahun lah menunggu pelanggan bertuah yang akan beli.

kalau each year ada 5-6 pasang, by end of studies, insyaAllah ada stock utk letak di kedai.

wah, panjangnya fikir -__________-

still, for every plan, jangan lupa plan B, that is our death. plan B boleh wujud bila2 masa. so, tawakkal for the best.

moga jalan ini merintis ke syurga.
mengambil peluang menyediakan pakaian yang terbaik untuk orang lain.

jom, beriman dengan ayat Allah ini!
al-a'raf ayat 26:
"Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutup auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian takwa itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat."


kalau saya nak duit, Allah akan bagi duit.
kalau nak pahala, Allah akan bagi pahala.
terpulang lah pada hati ini, mahu rugi atau untung yang sebenar-benar untung.

for at least, saya nak semua orang tahu, even pasal pakaian kita pun, boleh dekatkan kita dengan Allah.
tanda Allah sangat aware dengan kita. benda kita guna hari-hari, ada juga Allah sebut dalam quran.

jom, sedaya upaya, setiap apa yang kita buat, kaitkan dengan care-nya Allah pada kita :)

moga Allah redha.
moga tidak tertipu dengan libasul iblis.


2 comments:

  1. Alhamdulillah abaya 1, abaya 4 dah jual :-)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillh saya suka model abaya anda salam kenal saya dari indonesia..

    ReplyDelete

Random dreams

- bismillah - Alhamdulillah. Allah izin masuk ke tahun baru hijrah. To cut short, here is my list of dreams yang worth dreaming...nak capa...