Skip to main content

You complete me. Final exam distractions.

- bismillah -

You complete me. 
Of peanut butter and jam. 


I have my final exams scheduled to be on the coming thursday and the next thursday after that. 

The materials to be covered and revised are quite large. But alhamdulillah Allah has never make things bad and worse for his servant. It is either the servant him/herself that dont know how to spent time wisely. 

Yes, everybody is given enough time everyday. Enough according to one's need. 

Well, this is not what i really want to write actually. 

In this post, i'd like to say something about our inner side. Yes, might be related to the spiritual side. 

Urm. 

Studying for final exam, there will be so many distractions that will simply shift our focus away from what we are doing eg. reading, studying. 

It is during the exam preparation that we want to read the mushy love stories. 
It's during this time that we sneak a time to stalk what others are doing in the virtual internet world. 
It's during this time that we want to talk for a long time with our family. 
Even the long abandoned diary is about to be filled with our life's drama during this study week. 

Why is that so? Anything that can distract us from studying will be urging us now and then for attention. 

***
For me, we all know that studying is a good rewarded deed in Islam. 

And for every good deed, there will always have the sort-of inhibitors. 

Yes, the syaitan. 
They will always whisper to the sons of Adam to do bad deeds and abandoned good deeds. That is their promised to Allah when they were thrown out from the Paradise into the world. 
The dialogue was mentioned in the quran. 

I'm not to lamely blame syaitan for his works to do the distractions, but what we have to know is that, those distractions can be resist with such a strong inner power. Yeah. The power comes when we rely only on Allah in what ever we are doing. 

My friend said, when you believe that Allah will reward you for your efforts, there is no reason to feel tired. 

Again, strong inner faith. 

***
Apart from such disturbances and distractions, 
 i am also facing another thing...

I got a kind of gasteritis during this short study period. 
It made me feels weak and about to vomit most of the time. 
Not to mention the sleepy head each time after meals. 
I dont find the relation of gastritis with sleepy head but yeah, it happened anyway. 

The cvs final exam was answered with the hot singing stomach (read: heartburn). 

Worry not, it's not acute. And i dont hope it is chronic neither. 
Pray for my health :) and the inner beauty. Kehs. Haha. 

That's all for now. 

P/s this is also a kind of distraction for me. To write a blog entry in the midst of the day when others are studying. 

May Allah bless me and you. 
May Allah accept this as a rewardful distraction, not merely a waste of time. 
I am sorry if i have ever distract my readers with the posts but i hope the posts are all beneficial, for us to ponder and self-reflects. 
Pray for my focus and straight intention lillah. 

Allah. He is One who has never do harm for anyone. 
Keep believing, no matter unexpectable an event could be happened.
Because Allah always carry out His plans well. 

He always complete our '(more than) half missing part'. 
HasbiyyAllahu ni3mal wakil. 
Bittaufiq fil hayah. :)

Comments

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …