Monday, September 3, 2012

death of sisters near moscow.

-bismillah-

Tuah dan Shiro. They say cats have 9 lives, no?

why do people learn from death, but become ignorant when it comes to life?
'‎"when we hesitate to leave our home due to our childish homesick-ness, there are other ppl who leave the world.
do grow up, because the end of life is death, and death is the beginning of another world."
dapat berita kemalangan di moscow.
("Ada 7 orang akhwat Nizhny yang baru pulang ke Russia terlibat dengan accident.
Mereka menaiki mashrut (van) dari Moscow ke Nizhny (biasanya naik train ambil masa 4-5jam).. Mereka accident di vladimir, somewhere between nizhny n moscow.

2 orang meninggal.
Yang lain cedera teruk.

Al-Fatihah~

Doakan untuk mereka.
Semoga Allah mencucuri rahmat kepada mereka dan mengira mereka fi sabilillah..

sumber:akhawat MISI 12") 


berita rasmi rujuk sini.

Allah. perjuangan dunia mereka terhenti.
T_T
tadi pagi baru teringat, kalau aku mati sekarang, apa amalan yang jamin aku masuk syurga?
then petang Allah ingatkan lagi.

moga Allah ampunkan dosa mereka. baru tiba di russia. mungkin baru pulang dari hari raya di malaysia. T_T
 tak tahu. tapi rasa macam kenal sebab macam sama situasi. hidup di tempat orang... pelajar perubatan...

moga hidup dan matiku jadi ibrah dan qudwah. amiin.

p/s baru kira 10 hari lagi nak terbang balik irbid. Allahu. moga Allah berkati dan mudahkan.


2 comments:

  1. saya suka blog awak warna penuh bersemangat dan ceria .. banyak cerita yang menarik.saya suka jelajah di sini....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah :) trima kasih. Doakan setiap hari lebih baik :)

    ReplyDelete

Selamat hari raya aidilfitri 1438H

- bismillah - Alhamdulillah. Tahun ni beraya di kampung halaman dengan mak dan ayah. Bertiga sahaja. Hehe. Ok lah kadar kemeriahannya wala...