Skip to main content

weird hope

-bismillah-
this is a personal post. dont read it if this has no concern with you. thank you.

"Letakkan aim di DEPAN ,, dan satu2nya cara untuk menggapai aim itu ialah dengan bergerak ke HADAPAN. 
Andai sudah memulakan langkah, gagahkan kaki untuk terus melangkah hingga ke hujung,, 
jangan sesekali berpatah balik.

Jika berpatah balik, itu bermakna anda sedang menjauhi aim itu sedangkan misi anda ialah untuk menghampiri dan menggapai aim tersebut.

Sememangnya tidak dapat dinafikan, ujian datang silih berganti,,
untuk menguji keteguhan hati dan kekuatan tekad.


Anggaplah ujian itu sebagai R&R, untuk berehat dan berfikir sejenak sambil mengumpul kekuatan. Kemudian, bangun dan hadapi ujian tersebut dengan kekuatan dan keyakinan yang padu.

Andai ujian itu berupa tembok,, panjatlah, pecahkanlah..
Andai berupa lalang,, tebaslah..
Andai berupa hujan panah,, carilah tempat berlindung..
Andai berupa musuh,, lawanlah..

Usah menyerah kalah.. Yakinlah dengan Allah, sebaik2 Perancang :)"


***

a friend wrote this to me. i faced a problem when dealing with a group of S-type people (dont google, i made the term myself). i did something but Mr S(s) (there are many of them) thought the other way around (or maybe it was just me?).

so i asked my friend wether if i did something bad, something menimbulkan fitnah. or maybe it was all started since my fiqhmedic presentation appearance. or even involving in programs as a multimedia crew. i asked for my friends' opinion if my asking-a-lot-of-questions nature somehow creating impression on other people as if i am talkative in nature?

i am not used to talk to s-type people.
yes, i studied in an all-girls school, for 5 years, but it not the cause of this problem. i do have male friends from primary school, tuition classes and camps' mates. i met some from competitions, courses & quizzes attended during secondary school years, and even made friends with 2 scholarships interviews mates after school.

that is how i define my male friends. the one i met in a same event, knowing each others' names and looks.

i know it is hard and weird - for some people, but i love to remind myself to keep being professional with them.
i respect my male friends who give opinions when i asked them, i respect those who congratulate me and i am fine to congratulate them with their achivements, i respect those of give me advices, those who care for my safety and there are some who are willing to share their personal ideas with me.

i really appreciate all their sincere professional acts.

somehow, when any of them crack a joke, i do laugh. i nod my head in agree. i do shake my head in protest. i frown in confused if they talked about anything i dont know. i look to the speaker when a serious matter is being discuss - because i am not an auditory learner.
it is not that i had none body language at all.

but these dont mean that i expect any of my male friends to treat me the way they treat their male friends. i dont want that.

and, i find it hard and difficult to talk and chat the way i do with my girls friends. no way. nauzubillah.

however, i told you, i enjoy giving opinions. i enjoy criticising. haha.
in order to do that, i will have to speak to the other side who i am giving opinion. i dont give opinion  in status updates only, i do talk in front too on the spot, especially in meetings and presentations.

but then, one person may got a wrong idea of what i am doing. some person assumed that i am just like the other girls who enjoy talking and joking, publicly.

no. no, dont try to make me think that is me.

but then, i am quite sensitive, i think. i dont like weird relationships.
i enjoy interacting. i dont like one who give :] face all the time. i want 2 ways communication. BUT that does not mean i want ':D' expression all the time, in my real life and fb life. 2 ways communication does not mean any of us has to skip the BARRIER.

what have other male friends never done to me, dont do that.

i am a guy's daughter, and another guy's sister, and even another guy's sister-in-law. and i am friend to some other guys' aside you.

it is weird. but i just want to be friended with you all - guys, the way islam asked. help me when i am in need, correct me when i am wrong, care for my success, care for my deen, care for my akhirat. seeing me wearing  improper attire (nauzubillah), correct me. seeing me in danger, protect me.

and i know i have to do the same to you. and insyaAllah i will.

i do love all my friends. i dont love a single person, but i love all of them, syabab & akhawat. i pray for all of your safety when some of you went to turkey / umrah / vacations, and i do hope for everybody's SAFE journey. that is the way i love and care for my friends. not the other way round.

i am sorry for being weird. pray that my weirdness stay if this does not bring any harm to me. dont make me myself put down my barrier, and dont you yourself demolish my barrier.

thank you. pray that i am not a noob in relationship. dont forget, i am not static, i have body language and expressions - one may find i am friendly; but that does not mean i have no barrier. i try to create one and i want the barrier to stay. please dont make anything that will make me put aside the barrier. stop talking with me IF i had no barrier. keep interacting with me when i still hold my barrier firm.

tqvm.
a nerd in social life, who cares for professionalism. in other word, no heart feeling. :p

***

post duniawi paling mengarut pernah saya tulis.'s all. post will be deleted if i felt weird-er.

any comment, FB. thank you

love all your friends because of Allah, and there you found the true friendships. :)

br />

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …