Skip to main content

stop abusing others, spammers.

-bismillah-

assalamualaikum.

just a short post.

i am sincerely saying this to those whom it may concern,

i HATE spammers. i HATE spammers. i HATE spammers.

if you are a human being, please note that you can only do spam in a place where there is no Allah to watch you out. is there any place in the universe where you can find a place to hurt other people on purpose?

my first email address had been spammed. my first email account, the one that i had created a long time ago, the one that i first used to step into the internet world,,, it carries to much of my childhood memories to be listed.
hurm, the email address was used to send spams to thousands of other inboxs. i shall see you, the one who did this, later. but then, on the Day of Resurrection, i will be too busy with myself that i dont even think i will want to meet you.

secondly, no more chatbox in the blog. i do like adds, but not with forces. not with insincerity. not with 'unintelligentness' or-any-other-word-that-can-describe the ...silly deeds. =.=

once i deleted my chatbox, i lost the oppurtinity to chat with my friends who dropped by. thank you spammers. i hate you even more.

thirdly, if you have nothing to comment, nothing to improve, nothing to share, dont put any comment. i appreciate anything that my friends dropped in the comment box, but not "click on the link to be cuter." and so on.

come on, remember Allah is watching. when you put up a false or haram adds, you have to pay for the risk. if one people had clicked, and became annoyed, cheated, can you imagine what will you gain back later ? being cursed by human being only ? no. the Rabb of the human being is always there to defend His servant.

what you give, you would get it back. either in this world or hereafter.

[surah al zalzalah]
even a tiny bit of anything you do, there is always a repay.

that's all.

the Prophet Muhammad said, those who lie are not mu'min. never will be accepted as a mu'min.
and Allah says, only mu'min whose are those of successful people. come on, life is short to plan when is the right time to become mu'min.

may Allah guide me always with my words and deeds. amiin.

Comments

  1. aammiin... that's good articles... :-)
    we love it... :-)
    please come and visit our blog... :-)
    http://hayubeautifulhandicraft.blogspot.com

    (HAYU beautiful handicraft)

    ReplyDelete
  2. saya juga menghadapi masalah yang sama,
    sampaikan hilang mood hendak menulis walaupun banyak idea hendak dikongsikan kerana pengomen2 yg tidak beradab,
    kalau ada masa bole la baca coretan saya ini

    http://beenwrittendown.blogspot.com/2011/09/kebelakangan-ini-blog-ini-agak.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …