Sunday, April 24, 2011

wishlist ^^, mohon pada Allah :)

-bismillah-

assalamualaikum :) selamat semua~!

si dia yang ditunggu-tunggu dah tiba :) , ehem Pesta Buku Antarabangsa KL. Kat mana ? PWTC saja , 7 jam perjalanan naik kereta dari rumah saya , sedih kan :')

ahha. tahun lepas alhamdulillah, Allah dah bawa saya pergi. siap masuk sekali majlis pelancarannya oleh TPM. (dan kat situ juga saya baru tau, kat hotel kalau minum pagi maksudnya kena makan berdiri tepi meja kecik, mcm kat party tu =.= sadis). tu pun pergi dengan program Tokoh Nilam, hihi ada penyampaian hadiah sekali di sana, tapi yang menang walaupun bukan juara ni, hee pergi memeriahkan majlis la. Kat sana juga saya berkenalan dengan seorang adik comel, IH binti R. :) dan dah tentu adik yang sangat happening, A binti S. hihi tahun ni A baru nak ambil SPM, IH pula baru darjah 5, ain't that really cute ~~?
tahun lepas pergi pakai uniform sekolah, blazer bagai, wahaha panas2 bila di booth yang orang ramai. setiap seorang dapat baucar buku 30 ringgit saja , tapi itu dah cukup banyak lah, kiranya :) , kedai buku pts pula bagi diskaun 30% (rasanya-tak ingat sangat) , jadi borong3 berjumlah 200+ hehh. then balik angkut la buku2 tu haha naik van dengan team perlis. beg free yang pts bagi, angkut pi sekolah pulak. hahaha. zaman tu~ ==,

sebab apa farhana tulis pasal benda tahun lepas ?

sebab tahun ni mungkin tak dapat rasa macam tahun lepas. :')
hihii. takpa2, moga Allah buka peluang lebih baik :)

*mcm di fb, status : "beres fikir pasal benda remeh tu :) , kalau Allah izin, jadilah :) moga Allah izinkan yg terbaik :) amiin." waahaha kamu tau tak ? benda remeh tu jadi kenyataan esok pagi, subhanAllah. malu saya pada Allah. huhu :') alhamdulillah Allah mendengar keresahan hati ni kala itu~ hehh

jadi, begitulah. ayat cliche, tak semua benda yang kita nak kita akan dapat :] tapi kita boleh minta semua perkara yang terbaik untuk kita. hihii. insyaALLAH , Allah akan berikan kurniaan-Nya pada sesiapa sahaja yang Dia kehendaki, tanpa perhitungan. doakan , agar setiap kurniaan yang diberi itu sebenarnya mendekatkan diri kita dengan Allah. amiin.

bukan sahaja perkara besar yang menjadi kurniaan Allah. bahkan, anda dapat kawan baru pun kurniaan Allah. apabila kita doakan moga makin mendekati Allah dengan pemberiaan-Nya, Allah akan bantu kita agar tidak mendapat mudarat daripada persahabatan yang terjalin. hehe :') amiin.

haha ini wishlist saya , insyaAllah kalau membawa kebaikan, Allah akan bagi :')
  • Ayyuhal Waladul-Muhibb - Wahai Anakku Yang Tercinta , karya asal Imam Al-Ghazali, tapi ditulis semula oleh Ust Pauzi Haji Awang
  • Andai Bavaria Takdirku
  • Matahari - Hilal Asyraf
  • [rujuk sini untuk link buku2 tu]
  • dan byk lagi dari penerbit2 lain.
moga Allah izinkan yang terbaik untuk diri saya, amiin.

psst: baru tadi semasa rehlah ada kawan tanya, farhana tak ada orang ganggu mesej2 ke ? saya jawab yang sebetulnya, dia tak percaya~! moga Allah sentiasa menjaga jasad & rohani saya. :) amiin. doakan saya selamat dunia akhirat :D

2 comments:

  1. insyaAllah tahun depan boleh lg. :)

    ReplyDelete
  2. @aisyah
    wahaha trima kasih :D insyaAllah :) hiii

    ReplyDelete

Bila kita akan kembali

Hanya pada Allah tempat kita bergantung. Jika ditakdirkan kita hilang segalanya dalam dunia ini, atau kita yang menghilang, maka harta duni...