Skip to main content

photoshoot.indoor.outdoor~ :)

-bismillah-
alhamdulillah. thank you ALLAH. thank you Mak. thank you Ayah. thank you Cikgu. thank you Cikgu (1 + 3 - 1) minus one because she's not so helping~

i've been into a photoshoot!

it's great to have some nice, good & unpredictable moments^^
after a long day of school hours~
after being buried in pile of homeworks & notes,
after coping with tiring days full of challenges and certain mind-broken riddles of ideas~
after what have my certain quite troublesome friends had done to me..
before i realised that Allah knows about these days i've been endured
and even after all witty things happening in school + extra classes + tuition classes + home, :)
plus my sudden i-dont-want-to erratic change of mood and heart feeling~ ;)

Allah treats me into a photoshoot..lalalla~ may this life is blessed for all the time~

haha tu saja nak share :)
-it isnt wrong to be thrilled, right? as long as i dont go jumping here and there telling every passerby about my nice evening activities :D..haha! thanks to.. blogging.

doakan kejayaan saya dunia dan akhirat!

satu untuk di kongsi lagi,
"siapa yang menginginkan kehidupan akhirat, maka baginya bahagian kehidupan dunia dan akhirat. tetapi barang siapa yang hanya menginginkan kehidupan dunia saja, maka sikit sahaja bahagian dunia untuknya, bahkan di akhirat dia mendapat azab yang pedih." -nau'zubillah min dzalik-

-n-

Comments

  1. chayyok2! nanti nak tgok cik pengarah masuk magazines or papers.. "Tokoh Nilam Kebangsaan".. Jgn lupa selitkan sekali nama Izzati/zati kay masa dikelilingi reporter nanti.. Hahah! [awai berangan] =)

    ReplyDelete
  2. urk,, dgn izin Allah..
    kalu kalah pun takpa,, asalkan dpat yg terbaik..dan yg terbaik tu hanya Allah yg tahu :) sapa tau menang itu bukan terbaik utk diri saya?

    tp sejujurnya, saya nk menang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …