Skip to main content

long time no updating ^^

-bismillah-

it has been a long time! :)

hi there~ salam.
uh oh! just now i realise that my last post [about the photoshoot~~] was dated back in 3rd of march. it has been quite a long term of inupdated,,

well, in the past 22 days back started from today, i've been through long, exciting and full of joy journey :)
alhamdulillah.

actually, i have been spending all my school breaks which started from 12-21 march 2010 doing outdoors activities. in other words, i spent no days with my family at all, and that is something new for me to endure. (maybe next year would going to be the same, insyaAllah). so, 10-day-holiday spent NOT in perlis, but in sarawak and selangor (shah alam or shah kelam, my bro said once)..
so, let me do my recounts :-)

- 12/3/2010 -
departs to KLIA-LCCT with the school bus, together with my other 27 friends and 5 teachers. i happened to catch a glimpse of unexpected event, that is an accident on the PLUS highway in a rainy situation which involved a lorry transporting newly-launched blue boxs of fishes (YES, it's overturned and the fishes are scattered on the road!) and five more cars, i guess. oh~

- 13/3/2010 -
arrive at the LCCT exactly at 2.00 am. walked and waited inside the building with sleepy head + reddening eyes with blurry vission (because of tai* mata~) and not to forget my not-so-small luggage (yet it's considered as smaller by my friends~ ) and the clinging red kipling bag~ lalalla.
at 7.25am in the morning, after long exhausted hours of waiting (i dont even sleep in that morning since  the arrival) i departed to KUC, kuching~

turned to have my sleepy head back while in the plane. "please2, dont fall asleep yet. i must see the take off view. the view of the land from sky when leaving. ..zzZzz oops!...i forced open my eyes to see the stewardess demonstrating safety guidances~ (oh, lama rupanya masa yg diambil sblum btoi2 bertolak)

"flight attendants be seated for take off!" the capten called out. suddenly i found that 'oh, i'm really flying in the sky~ alhamdulillah. *this is my first time daaa

naik~~ naik~~ crossing the layer of clouds. it's so NICE. i said to myself, 'oh, this is how it looks like above the clouds! nice, white with nothing to be an eyesore'
subhanAllah :) somehow, i take that 'so, maybe in the artics things are just the same, windy + gases + white + no impurities to stain the view..

i fell asleep..zzZzz..Z..

Comments

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …