Sunday, February 7, 2010

pesanan sir halim

-bismillah-

quoted dari cikgu saya~: "kamu tahu, kalau budak2 lelaki ni dipantau baik2 oleh ibu bapa, guru-guru mereka, sure mereka akan jadi lebih hebat daripada perempuan. kamu tahu sebab apa?"

saya jwab dlm hati, sebab depa ada 9 akal~ satu nafsu~

"sebabnya, mereka pandai kontrol emosi! depa tak kisah kalau kawan tak senyum sikit pon takpa, dia akan senyum hari lain, depa tak dak nk risau ahh pasal ni"
"kamu yang perempuan, jangan emosi. nanti kalau boyfriend tak pandang, kamu susah hati. kawan tak mau cakap, kamu susah hati"
"kamu kena powerful! barulah boleh berjaya"

maka, saya pun dapatlah sesuatu. refleksi. farhana, jangan emotional. kamu kena kuat. jangan hirau apa yg kamu rasa..
sampaikan saya terfikir, haish, rasa macam sir baca ja blog saya semalam ni..oh, tidak~! tak mungkin-

last2, pujuk diri sendiri,
pesanan itu daripada Allah :) dan, sir yg jadi perantaranya..
Alhamdulillah :)
++semoga Allah sentiasa menjaga saya.. amin++

urm, lawak of the day::
lori tayar square~ hehh siap dengan efek penumpangnya sekali sir buat td :DD

4 comments:

  1. haihh..btul jgk! sbb depa pndai control emosi~
    ohh,,sy slalu sgt emotional..huhu
    em,jgn emotional.

    ReplyDelete
  2. oh ya ya, lori tayar square.



    cegu H mmg antara cegu yg paling best. xP

    ReplyDelete
  3. kah3..suka2 :D
    kn besh kalu bliu jadik pengetua kita ka~ wahaha..sure bdak ikan tu kna hari2..kui2

    ReplyDelete

Perempuan berkalung serban

- bismillah - Because i believe marriage is about growing each other's potential, Creating independence over dependence, Tolerance, p...