Monday, February 8, 2010

my first time of emcee-ing^^

-bismillah-

alhamdulillah. sangat teruja. excited. terima kasih kpd guru2 & kawan2 yg tolong, & ucap tahniah. hahaha biasalah, baru first time~ mestilah sangat besar kejayaan meninggalkan stagefright kat umah!
alhamdulillah^^

mula2, pukul 6.30, cik ketua pengawas sms suruh mai awal. huhu *nervous* saya~
then, sampai lebih kurang pukul 7.20, tapi malangnya, sorang pon takda kat dewan perhimpunan. haish~ dasar tak cemerlang la bdak2 sekolah ini~~ (saya juga, (?)

tunggu punya tunggu, tak nampak pun kelibat orang yang paling kalut (menurut klu yang saya dapat, kalau nk tau siapa guru bertugas, maka carilah orang yg paling kalut di backstage!).
sampaikan sebesar-besar guru hingga sekecil2 guru dah ambil tempat, saya masih terpinga-pinga untuk nak ambil maklumat drpd beliau. haha haish~

maka, ada la sorang kawan mai rushing2, "farhana2, pengetua dah sampai~~!!"
saya pon tak tengok mana terus naik atas pentas.. tinjau2 kat celah-celah barisan,, eihh,, mana beliau neh??
"ni dia..mai kot belakang" ada satu suara menyahut monolog saya..
owh, pengetua mai dari belakang pentas rupanya..adeh patut tinjau takda kat depan..malu saya~

masa kawan bca ikrar, ada seorang guru yg dihormati pusing-pusing mengerling ke arah kami..haish~ apa yg tak kena? huhu..
masa yang sama, baru dapat nama guru yg akan bagi tazkirah drpd guru bertugas..kaluit2~ maka saya pun menjemput beliau dgn ".....to give the tazkirah". adeh!

last sekali, ada spotcheck.. hurmm first time jugak jalan2 pi cari kesalahan orang~ haha..
nampak 3-4 orang adik2 junior sengih2,, saya jalan pi kat depa..
cek..cek..cekk...
"ampa..ampa form 2 ah?" salah sorang tanya saya..
heh *senyum*
"abes tu, form 4?"
dak aihh..~ hihii^^

tamat.
*actually, ada satu kisah tak best yg jadi lepas tu, tapi biarlah hnya saya, hanani, ustazah 'itu' & Allah yg tahu..huhu
::teringat pula, diumpamakan nanti hari kiamat, ada projector tayang apa yg kita buat, apa yg kita tak buat~ huhu itu sekadar perumpamaan hasil drpd fikiran manusia yg hanyalah berbilion neurons ini~

"sesungguhnya ilmu itu (tentang hari kiamat) hanya pada Allah" surah al-mulk.

2 comments:

  1. thniah! hee=D
    ksh x best mmg slalu berlaku stiap kali lpas sesuatu phmpunan..bkn lah slalu..
    tp bergantung kpd apa yg blaku smasa mjlis blangsung(jika bekaitan dgn phmpunan lah)
    dan nanti kalau ada chance jadi emcee lg, yg ni kena tau == emcee yg bertugas patut mncari n mengenal pasti sapa guru brtugas dan yg bkl bg tzkirah..lupa nk ckp hari tu..dan slah saya jgk laa..tak sempat pi amik taw.haih..mggu lpas sdikit kalot..abes suma lupa..nasib baik kamu ingtkan pasal text emcee tu..kalau x, saya pun dh lupa..hehe=)

    ReplyDelete
  2. hoho~ biasala tu,, adat menjdi anak murid~ huhuhu..
    urm, nanti nk try yg bhsa arab..kalu ada free ar, kalu tak da tak pa :)
    *tp gtau awal2 lorr :D

    ReplyDelete

Perempuan berkalung serban

- bismillah - Because i believe marriage is about growing each other's potential, Creating independence over dependence, Tolerance, p...