Saturday, December 5, 2009

hot gimmick

-bismillah- salam..
sekadar berkongsi~~x der komisen yerr

novel cinta. ya ini memang novel cinta.
tapi,,
-bukan novel cinta antara suami isteri, yang penulis lain suka buat sampai dah jadi cliche, lebih-lebih lagi yang kahwin paksa.
-bukan tentang cinta berlandaskan nafsu, tapi cinta dengan penuh mengharapkan keredhaan Allah
-penulisnya bukan calang-calang, tapi dari Maahad Muhammadi (p),, dan ini yang saya suka sebab banyak hadis, ayat al-Quran diselitkan

alhamdulillah, kerana Allah menemukan novel ini..
hehe, so, to my friends yang sudah buhsan baca crita cliche, berat hati nak baca novel motivasi, maka novel ini insyaAllah best, sesuai dan memenuhi tuntutan fitrah remaja~
dalam berdepan dengan fitrah menyukai berlainan jantina, insyaAllah tindakan Haridz + Amierul Mukminin [jgn Izuan sudaa :)] boleh kita contohi..
-jaga mata, jaga hati, jaga ukhwah, dan paling penting berani melaksanakan amar ma'aruf nahi mungkar, sesuatu yang agak berat dilakukan pada zaman menongkah arus neh :)
hehe..
so, sapa nak pinjam bleyh la..
berkongsi yang baik, sapa tak suka??

3 comments:

  1. haa.. ni la rupanya hot gimmick... ang tau x, bila ak first nmpak ang tulis kat fb, ak ingat ang ckp pasal satu komik yg agk terok.. (nama sama)..
    nmpak cam best.. nak? *sparkly eyes*

    ReplyDelete
  2. bleyh22..skang dkat nani, then zati k, then baru fsihah..hahha :)

    smoga kita dpt manfaatnya^^,)

    ReplyDelete
  3. nak gak...ahahaha...
    ada buku baru tajuk 'dingin salju indiana' by nurulsham saidin~
    kak tak baca lg, tp mcm nak try~
    mcm best~

    ReplyDelete

Perempuan berkalung serban

- bismillah - Because i believe marriage is about growing each other's potential, Creating independence over dependence, Tolerance, p...