Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

eh, betullah pulak..

baca neh..

Expression is your key to life. Multitalented, versatile, creative, and an inspiration to others, you bring joy. Self expression in words, acting, speaking puts you in center stage, and you love to entertain orbring laughterinto thehearts of others. With your uplifting sense of energy, others find you to be sociable, friendly, and helpful.
Your biggestenemyis to be involved in so many projects at one time, you become scattered and unable to be effective with any of them. It is so hard for you to stop and take the time to get organized until suddenly your mind just shuts down from the overload.
Then, you realize the need to get focused, and take your steps one at a time. Here you become the best at what you do, expressing your thoughts, hopes, theories, and dreams in the most eloquent terms.
Your personal journey is the envy of many.

aku berlindung dengan Allah daripada sebarang bentuk kejahatan yang diciptakan~~
apa yg apps dekat facebook ni teka betul lah jugak..tp sya mal…

post ke-100!!

:) bismillah-
if before this i've always wrote the previous posts with sad and gloomy mood, now i would like to make this one sweet and engaging enough, just for me :)

how am i, right now at this time of the year 2009?

firstly, alhamdulillah i've recently won this and that. all that i'm hoping for now is may Allah bless, rahmati, meredhai everything single things that He had lent to me. alhamdulillah.

secondly, i promise to myself to be honest and sincere in everyday life (=just like the students' oath!) Ya Allah, do help me in keeping the secrets from others. May i'm always be truthful to everybody. Amin.

thirdly, i want to express that i love my sis7ters (=say seven sisters) so much that i don't think i can live merrily without them by my side. having Mukgu (muna) and Najuu (najee) away had just make me somewhat glum at first. alhamdulillah since now we can all go with the flow. all i'm afraid is just another parting.

forthly, i miss the old times together …

saya dan public

-bismiLLAH-

catatan terengganu, karnival 3p 2009 kebangsaan.alhamdulillah atas segala peluang dan rezeki.

[khamis.pagi.19/11/09]

laju kaki saya melangkah masuk ke dalam bas, mungkin bersemangat nak buat explorace. di dalam bas, mata saya meliar mencari tempat duduk sementara kaki terus melangkah. ternampak dua seats kosong di sebelah kiri bas, tetapi hasrat terbatal kerana di sebelah kanan seats itu duduknya seorang budak, lelaki. saya ambil seats di belakangnya, di sebelah kiri bas. puas.
saya terkejut. seorang teman, lelaki, mengambil tempat di seats sebelah kanan bas. hati terdetik, 'ah, aku sendiri tak ambil seats sebelah boys', 'kau tak boleh nak duduk di belakangkah?'. oh tak apa, dia duduk di tepi tingkap sana. senyum.
kemudian, muncul kawannya, mengambil tempat di sebelahnya. aku mengalihkan muka ke sebelah tingkap kiri. sepanjang perjalan aku begini. hanya bertegur sapa dan bersembang dengan pelajar form 1 di sebelah kiriku. langsung tidak menoleh ke sebelah k…

sesat.

bismillah-

somehow, i can feel it
that i'm getting away
way from You.
too much
i've done too much
that i can never regret.

if it's just only me
in here.
if i'm left alone
in here.
surely all the things
went wrong.
and even i cant speak
heart couldnt beat
life isnt complete

Rabbi, kembalikan aku dalam biah islamiah, yang pernah kau pinjamkan kpdku dulu.
Rabbi, lembutkan hatiku daripada noda hitam.biarpun halus.
Rabbi, berkatilah aku, dan hidupku.
Rabbi, anugerahkanlah aku kejayaan, dunia akhirat.
Rabbi, ingatkan aku apa yang aku lupa.
Rabbi, jauhkanlah aku dari yg membuat aku leka.
Rabbi, selamatkanlah aku.
Rabbi, peliharalah aku.

#x sedap sbagai karya.tp saya nk menulis~!! sbb facebook memberi effects dalam kehidupan seharian. usah berteka-teki, tp cukuplah hanya Allah saja yang tahu.
subhanAllah yang mengetahui segala rahsia di langit dan bumi.
aku mohon keampunan-Mu :)

takdir.! bukan takbur.!

bismillah dlm hati-

hari ni, di kantin sekolah.
seorang kawan saya menyuarakan pendapatnya berhubung seorang guru terkenal dengan ketegasannya di sekolah. katanya, "aku suka cikgu tu..sebab dia baik tau. dia tak pernah marah aku walaupun aku x bawa buku jotter. hari tu aku tak bawa buku teks pon cikgu tak kata apa-apa."

naif.

saya terfikir perkara yang telah terjadi pada diri ini. 'sedangkan orang yang tak pernah meninggalkan buku di rumah / kereta / whatsoever, pun kena marah.'

senyum.

ketentuan Allah, sapa berani nak cabar??
ya Allah, peliharalah aku drpd sbrang bentuk kemudaratan. amiin

conflicts throughout the exam

bacaan bismillah dlm hati, yg dgn nama Allah tiada membawa apa2 mudarat sekalipun di langit mahupun di bumi..
-dlm mood menulis panjaang~~ so, too long; don't read :)

chemistry end of the year examination.. :)
nk tau kisah saya??

alkisah, sebelum periksa - saya dapat surat untuk ke kem kebangsaan.
Semasa periksa - saya pulang dari kem hari sebelumnya. esoknya, exam. tp, batuk + demam yg agak kronik [demam sebelum nih..lega..3 hari kmdian demam balik]

jadi, alhamdulillah hari ni diberi kesempatan oleh Allah untuk jawab..walaupun org lain dah merdeka bagai nak rak~, saya masih dalam 'kitab kimia' saya.. jika periksa sebelum ini saya diberi pinjam oleh Allah dgn markah yg sangat tinggi, saya rasa periksa akhir tahun yg selaras throughout entire state nih mungkin drop. tapi, perangai fortune-telling nih saya buang jauh2..and skrang masa bertawakkal atas segala pengorbanan + usaha yg dilakukan.

pengorbanankah itu?

hari ni hari ahad. kelmarin, sabtu ada kenduri akikah cicit tok …

i know sth that others dont

it's a pain to see what's mine is stolen..it's a pain to be closed with the thieves..it's pain to wear fake smiles in front of them..it's a pain to confront with the eyes of sympathy.. it's a really deep pain inside that it's just only me who happened to know these..
it's hard to know sth vital which others hv been wndering about..it's hard to see sb's happy for certain reasons which they dont even know..it's hard to pretend that i can forgive and forget easily for what had they done..it's hard to live such imagery care-free life..it's hard to tell you that i've been living sorrowful days, alone..and it's really hard to tell you about it..

it's hard to do sacrifice wholeheartedly on sth i've been longing for..

for some reasons, it's hard to believe i can endure all these alone..that i've passd the hard moment.. alhamdulillah..time does really heals all wounds~

but now, somebody happened to recall the dark ti…