Saturday, October 17, 2009

apabila cinta hadir

-bismillah-

KETIKA CINTA BERTASBIH


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku pada-Mu


Bisikan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku pada-Mu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit


Ketika Cinta bertasbih
Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku
Merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur pada-Mu atas segala cinta

saya tak faham maksud sebenar lirik nih. tapi, sedap jer dengar..haha.

hari ni, jalan-jalan kat friendster.. jumpa kawan lama yang bertukar sekolah. sedih. ada gambar dia. holding hands with sth yg x baik. dia dah tewas. ya Allah, jagalah aku. jagalah kawan2ku.
hidup nih masih panjang kalau mendapat keizinan Allah. ada satu cerita, seorang budak nih sangat baik masa sekolah. tapi bila masuk u, kandas. rosak. na'uzubillah.
entah lah, tapi bila saya baca satu-satu caption yang berbunyi, "i'm his"..rasa sedih ada, marah ada, bodoh pun ada, haish..takutnya hidup ni~!!.
kat sekolah pula, sindrom nih banyak jangkit pada adik2 juniors form 2. ada sekali, saya pergi ke pejabat sekolah. dari luar pintu masuk, saya nampak ada bayangan kaki. oh, tamu lelaki. salam saya hulur sebaik langkah masuk, dijawabnya panjang lebar [nada panjang, kalimah x panjang pun]. hati saya fikir satu ja, gatal. sebelah dia ada 2-3 orang budak perempuan. 'oh, dia bawa adik dia amik borang masuk form 1'

balik umah, baru tahu. itupun mak cerita. itu budak form 5. VIRUS JAHAT yang menjangkiti junior saya. jangkit melalui apa?? entahlah.

dalam kem untuk form 2, handphones dirampas. jadi, si boyafriend nih datang lah menuntut kembali 'pemberian' [pembelian?] dia kepada girlyfriendnya, adik form 2 tu. anda tafsirlah sendiri kata adjective yang sesuai.

kepada senior2 yang sama pemikiran dengan saya, mari fikir. ada kita berminat pada boy yg umurnya di sekolah rendah?? melainkan rasa comel, bukan nak berkasih. pada boy yang junior di sekolah menengah plak?? tak da lah. jadi, saya rasa sama ja kes VJ form 5 tu dgn adik form 2.. aduh kasihan.

ya Allah, anugerahkanlah kami pasangan-pasangan dan zuriat-zuriat yang menjadi penyejuk mata, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang yang bertaqwa.
semoga kita terus berada dalam pemeliharaan Allah dan tidak pernah akan tewas.
amiin

No comments:

Post a Comment

A day to remember

- bismillah - Alhamdulillah. Lps grad, bermula lah urusan nak mohon kerja. Mula2 kena isi borang SPA, lapor diri dengan penaja, kemudian i...