Monday, July 20, 2009

biology x kesah..dia pun

mari baca kisah nii.. =p
kisah??
alkisah...
there is a human being that always success in every single thing that i know.
the human being is kinda everybody's favourite.
almost everybody i know has good feeling over the human being.
indeed, yesterday i discovered that one of my friend blushed all over her face when the human being put the cursed smile over the human being's face..
what do i do?
sigh..

then, a shocking thing happen
it was yesterday's
when i'm in a class,
a teacher asked the human being
"what's the date of today?"
as tomorrow is 27th Rejab
and the human being lost the words
the teacher then asked another student
"what's the date of today?"
and the student answer confidently
"26th Rejab as tomorrow is holiday for isra' mikraj"
when i heard those,
what do i do?
smile like wicked-che'ah

selawat ke atas nabi~!
jom kalahkan human being dengan m'jadi the best di sisi Allah dan Muhammad s.a.w.
=)
uhibbukumfillah

-n-of-n3-

Monday, July 13, 2009

..hoh..hoh..hoiisHh..

life..c'est la vie~ [life..that's life~] hoh..dan hoh...dan hoHh!

1stly, ada ke patut sorang cikgu takoot sama anak muridnya??
hari ni ada jumpa satu blog besh,, blog sorang cikgu muda yang agak sengal../hahahh bleyh wat gang dgn aku nihh =D/.. hurmm bliu ckp psl sorang student yang ~~~ntahlahh~~~
haish~

sorang pendengki tak akan dapat apa2 melainkan apa yang didengkinya - kata hikmat arab

so, kalu aku nk dengki sama itu budak boleh ke?? =D bleyh dapat jadi cam dia..high achiever gituu...haha =) sama macam hikam wal amsal tu cakap.. adeh.

2nd thing nk tulis arini, SAYA X SUKA ORG meLABEL orang lain sesuka hati
dan lagi x suka kalau tak tahu pasal apa label tu dilabelkan.

100 million dollar question** : mengapa perlu dilabel dan melabel dengan label tu pada pihak yang terlabel tu??

**bila kaji balik, bulan april is debate..sah keja 2 org tu..huhu

-n-of-n3-

Sunday, July 12, 2009

eja-biar-betol challenge 2009~~!

spell it right challenge 2009
hahahhh
ada 10 perkara macam-macam utk dikongsi~
perkara yg bukan orang yang sama terlibat .. macam2 ada

  1. when it comes to the matter of luck, i'm totally out of it.
    so do [ayam] & [f]..hahah samalah naseb kamuu
  2. alhamdulillah, even dpt goodies bag jer, [still happy + enjoy - flabbergasted = me today!]
  3. hurmm..kebanyakan students yg aku jumpa hari ni orang yang sama aku jumpa masa sekolah rendah dulu2 pi camps..hahahhh macam2 rupa ada.. yang makin kembang~ yang makin tinggi..haha cakap pasal tinggi, alkisah tadi adalah sorang budak yg amik tuition skali dgn aku.. [a.m] head judge tanya dia, "how tall are you?" then he made a reply which i believe has stunned almost everybody there, "about 192 kot..". fasihah pun bisik + mata bulat "hahh 2 meter budak tu!!"
  4. adeh.
  5. awal pagi, bdk2 sekolah elit [elit dari karuma~] buat bising2.. konon semangat lebih..tp bagos gakk drpd skolah lain yang diam bertafakur jaa.. hahahh tp korang overeact lorhh wahai skolah signature~!!
  6. hurmm apa lagi nk cerita?? ha, ada sorang budak meletakkan amanah kat aku
  7. "kirim salam kat fuzla & awanis"
  8. "..ya.."(rasa mcm nk bagi tazkirah ja, TAU TAK MAKRUH KIRIM SALAM KAT GIRLS AJNABI..tu lah, tak belajar syariah islamiah~) *do correct me if im wrong
  9. hurmm apa lagi ya??
  10. haa! alhamdulillah, arini Allah menjaga daripada fitnah & kesucian hati! makacih sebab duduk kat tmpat lain yer mister~ =)
.
lagipun ustazah pesan, setiap orang ada aura sendiri..hehe macam magnet..pada kedudukan tertentu, akan ada tarikan.. =) hari ni terpelihara! syukran ya Rabb!
.
nawwar yang masih mencari kekuatan
.
-n-of-n3-

Bahang september 2011

- bismillah - Baru baca bab 1 buku puan Roza Roslan, travelog kehidupan abadi. Bab 1 beliau cerita pasal kali pertama jejak ke luar negara....