Thursday, June 18, 2009

..six [6] days in negori sombilan [9].. debat arab USIM nilai

apa nk tulis yerk??
hurmm

overall, i really do enjoy myself there. on the arrival, SMKAP reached USIM Nilai the first..that's before other teams from the entire M'sia..haha

on the first day,, i become a bit famous..hahaha.. [klu: sedap ooo ORS...oral r apa ntah salt] tapi sengal + frust jugak sebab i heard somebody said like this, "ubat tahan gelak x der??" [inni, hanya aku yg tahu apakah kemerepekan ini..] act, we're brought to the USIM campus or to be exact, the main lecture hall..cewahh..sengal. alkisah, kami satu team duduk di depan sekali..row 2 dari depan..maka, terpampanglah snapshot srikandi smkap di skrin. [mode: sengal activated]

alkisah malam dinnernya pulak (",) ahaha..uh oh tudung krim dipadan dengan sutera vietnam hijau fresh + kain batik yg melambatkan langkah ku~~ in short, menyerlahkan kegelapan mukaku...adeh. hurmm pasal meja plak, duduk satu meja dengan debators dari SMKA Kedah. yeah, mereka agak sengal. incident x besh:garpu k.muna terbang masuk gua~ ahahaha..it's not my fault but the KedahanS..hoh [nk tau tanyalah.. =)]

hurmm..the second day, that's on saturday.. munatharah [debat] pun mula. alhamdulillah kmi menang. btw, saya dpt anugerah penonton t'baik :D
3 rounds on the 2nd day, sapu bersih..alhamdulillah

hari isnin, the 4th day we're there, SMKAP lost it's momentum.. we still maintain to be the winning team till the 4th round..consequently, SMAKP ranked the first! firts among all malaysian debating teams.. ngeh, kisas no2..[masa ni je lahh]
masuk round 5 & 6, we lose for both rounds. -_- adeh

lupa plak, pengangkutan pergi campus dari rumah..ahahah hari mula, ngantukSs sangat + mata bengkak + otak pusing~ sampaikan urusetia tu pun gelak semacam je[smirking to me]..dengan muka senyum + sengal + 'apa-kes-budak-nih?' dia pun mengarahkan aku naik bas.. dengan slumbernya saya tanya, hah? smbil mata nk pejam tidur berjalan..
adeh, farhana..nampak sangat lah kau fenin x cukup tidur!! wat malu ja
act, setiap pagi nmpak muka urusetia yg sama uruskan.. based on my observation, bila hari dia pakai t-shirt pagi2 buta sedangkan orang lain pakai kemas, dia x mandi pagi.. ngeh jahatnya sayaaa~! sebab nanti bila tengah hari urusetia tu muncul kat campus dengan baju kemas lagi formal~..so, pagi tu x mandi lah kan?

kak yg assist kami masa di sana is Kak Zura..bila menang & masa hakim umum penerimaan usul, dialah yg tepuk paling kuat..! sabar je lah.. orangnya besh! ...lively & happy-go-lucky...

malam paling best pulak, lebih kurang macam girls' night out!! kami jalan dgn ustazah ke hotel allson klana..then terus pi giant nilai. ustazah x ikut.. =) maka, kami pun bergumbira di sana..
act, mula2 skali, kak2 senior x nk kuar umah pun.. fadhlina, my friend asks them, "x nak kuar pi giant ke??" kak illi pun jawab, "giant ke, sunio ke x mau pi mana." kami pun sedihh sbb tpaksa m'buhsankan diri skali lagi di umah tu.. then, kuangkatkan tanganku dan fadhlina ke atas, "ya Allah, bukakanlah hati mereka utk pergi giant!" :D alhamdulillah, Allah Maha Mendengar!!! tetiba depa ajak keluar sama!!
pjalanan [jalan kaki lorhh] b'mula pkul 9.00 pi giant. around 10 pm, dengar pengumunan suruh keluar dengan terhormatnya~ adeh.
act, masa dlm giant tu, jumpa mamat dari Smkak tu.. aku x paham apa soalan depa, so kak muna je yang layan.. ada ke plak tanya camni, "tinggal kat mana?".. serabut otakku pikir, aku tinggal kat umah yg disediakan tu lah /or/ kat hotel ustazah /or/ kat perlis..tapi kak muna pi jawab, "tinggal kat kangar, perlis" adeh, tu ke jawapannya..baru aku tahu
satu ayat keramat terpacul kuar dari mulut smkak, "lorh, ingatkan urusetia!"
mama!! tua sangatkah muka kmi b'tiga nih??? huwaaa..dah jadi muka bdak univrsiti lak

esoknya, hari selasa..kami pon berangkat~~ bubye usim..huuu. ada sorang tringat sma beliau di sana~~~ beliau itu sapa yerk??
alahai...

2 comments:

  1. oit
    ni -alahai ngna sapa plak ni..
    adeh~

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    muna!! rindu sama kamu~~~~

    t'alahai~ sama itu budakk u..haha
    tapi dh lupa muka cm na..
    iman menjga ku~~ hehehh

    ^_^ masih lg sengal

    ReplyDelete

Bila kita akan kembali

Hanya pada Allah tempat kita bergantung. Jika ditakdirkan kita hilang segalanya dalam dunia ini, atau kita yang menghilang, maka harta duni...