Saturday, June 27, 2009

[hari] -ini- [koperasi] -membuatkan- [sekolah] -meletup-

hari koperasi sekolah

tujuan asal baik. memupuk semangat majukan koop.
tapi sayang, penghayatan kurang. in short, tak ada langsung!
hari ni, aku berpeluang duduk sama-sama dengan ikan2 [pelajar masalah] di blakang dewan. -biasalah farhana kalu lewat~-
tp ada hikmahnya!!
from that, i judge them as
  1. busuk.
  2. menyusahkan.
  3. pengotor.
  4. sumbang.

my judgements are based on what i've been seen, endured and felt.

sbb kedudukan itu busuk? sebab aku duduk sebelah kasut-kasut. kasut bukan calang-calang kasut, kasut bleyh-blah-star [north star ori konon]..alaa yg jenis sport tuu..trademark utk ikan2 pakai!

mereka menyusahkan. sebab?? aku tgh duduk elok2 sorang2, depa sibuk nk tarik-tarik tikar. dah lah datang lewat, lambat nak adapt to surrounding plak. alahai, tak pasal-pasal ustazah tpksa kluarkan suara. adeh. rasa aku pulak yang kena marah.

PENGOTOR mereka itu. ya! segala sampah ditinggalkan sejurus bangun. tu bukan etika pelajar sekolah aku. tapi mereka ikan2 dengan x malunya mengaku dlm friendster, myspace etc. yg mereka study di situ. ada ke patut script lagu koperasi yg sungguh 'mengasyikkan' tu dicarik2 then tinggal?? taulah lagu tu tak menambat hatimu tapi pleaselah ikan2 oihh..pikir sama ajk yang penat2 photostat & edar..

sumbang. rasanya, tahun depan ajk koperasi patut buat peraturan..::hanya pelajar yang bersuara merdu sahaja dibenarkan menyanyi:: act, itu suara ikan yang masih b'name tag biru~~ -menengah rendah-..kata abangku, 'alaa budak2 baru nak grown up'

semoga sekolah ku benar2 menjadi adik kisas, seperti harapan ustazah~! bukan menjadi akuarium yang pnuh ikan campur lumut hijo~~..ahahaa

"Ya Allah, tunjukkan kami ke jalan yang lurus!" seandainya ayat ini ditadabburkan

nawwar yg masih x sempurna

-n-of-n3-

5 comments:

  1. huhu
    adik kpd kisas..
    amin..
    ikan2 tuh x dihapus buang lgi ka?

    ReplyDelete
  2. ikan2 tu banyak. keluaq tiga masuk tiga puluh. -_-;
    yaa.. suara depa mmg sumbang walaupun bdk perempuan x patut ada fasa perubahan suara. why? besa la suara yang dipaksa2 jadi kuat utk menarik phatian org...

    ya. ikan2 suka perhatian. walaupun perhatian bagi depa bermaksud "buat bising / pelik2 bagi orang tengok kat kita".

    ReplyDelete
  3. muna,,
    ikan sekali b'telur kan byk..
    so byklah genersi baru~~

    ren,,
    stuju. 3 kiok 30 plak idop.
    smoga kita x jdik ikan sbb dok ngata

    ReplyDelete
  4. hmm~
    mcm da hikmah jea xp ri 2.
    huhuhu.
    =)

    ReplyDelete
  5. ya2 btoi2 aisyah..
    -_- sengsaranya ari tu
    tp, amanah utk cuti raya~ ku gegeyhkan jugak pi skolah..hahahhh sengal tol

    ReplyDelete

A day to remember

- bismillah - Alhamdulillah. Lps grad, bermula lah urusan nak mohon kerja. Mula2 kena isi borang SPA, lapor diri dengan penaja, kemudian i...