Skip to main content

tired. fed up.

salam

ya Allah.. what a very challenging+tired+annoying day today..
friends are sucks. im the suckest one.
today, the only day in my whole life that i became a very hypocrite person.

alkisah..
my friend (not my sis7ers) asks me about my opinion on somebody.. all i said are the negative things (that are what others think about the person) while my brain interprets the positive things. i said A is B, while my mind translate it to say A is not B.. isk2..such a hypocrite interpretation of me..

next, i kept smiling widely even my heart's cursing a person today. not really a person. people, to be exact. i'm all the way smiling from the morning till after the school. she bosses around even though she is not the class monitor. (she's just a ..... leader where my position is higher but luckily im not really that bossy when it comes to the matter of being 'creative~'). even my class monitor dont boss around like her. who are you, friend?
what i can say is im glad to be her maid today..*hypocrite mode on*
she is such a very daring turtle where i can see i'm chopping off her head when im talking to her..but yet, im hypocrite today, so i will keep smiling and say HI to her tomorrow!
i accept your all brilliant ideas, your second-second-second majesty of 4 sumaiyah.
im not talking about syarifah. seriously.
even others' opinions aren't accepted unless you share the same ulu head.

one more thing that pissed me off today..
about an annoying girl who i have often smiling widely when i met her..
sedap yerk makan nasi cikgu??

after school..another one, asked me about something like this,
"ampasuruhzupujukke?"
huh? i said in blur...
she asked again and again but my brain seems can't interpret the thing she's talking.
*rolled my eyes*
it's about PUM. Persatuan Untuk Masalah-masalah.
what my brain can interpret is like this,
"kau terhegeh-hegeh ke nak jadi pengurus kewangan?"
bley blah.
but the person stop asking me and left me terpinga-pinga, blur, annoyed over her.
hey you, did you want to end up in the padded cells? i can send you there..
ttiba tanya orang soalan x masuk akal. tanjung rambutan durian

hummm.. i dont want to do this anymore
i dont want to be the either way
till my heart is all the sore...
and i think im the dying one...
i dont want to be a hypocrite...

**kalau aku bukan seorang hipokrit, dah tentu.."hey you! get out of this world now!" was what i'll be saying to her..luckily, im hypocrite..

Comments

  1. slm...
    hipokrit yg baik(ye ke?)...
    utk tdk "mengecilkan" hati dorg...
    tah la...
    cek tatau~


    dorg wat hal lg ke...?
    huhhuu...
    wlupn tatau sgt tp km rsa cm tau...
    hu~
    ayat bdk fenin...
    btw...
    sape la bdk betuah 2 yea(yg lbey2 sgt 2)...
    hu~

    ReplyDelete
  2. salam
    aisyah,
    hari nih dah tau crita sbenar..
    yang berhormat Zuhairah (kami x knal pon~) nk jadik pengurus kewangan dgn tiba2..
    si hegeh nih tetiba ja nk pegang duit kot..
    kempunan agaknya
    -ada aku kisah?-
    alasannya, saya budak pure science..so x reti nk buat akaun..Yang Hegeh, adakah kamu cukup cekap?? kalu camtu, wat lah akaun debit kredit PUM.. saya x kesah~
    tapi pelik, masa undi aritu kalah..x sedar ke? act, saya pun x nak jawatan nih..saya hanya insan biasa..x terer acount juga x hegeh seperti kamu~
    hurmm..kalu YH Zuhairah ada di sini..come talk to me screen to screen..

    aisyah, arinih pengurus BESAR nk jumpa ampa..
    nak suruh wat logo "innovation global"
    selamat bekerja keras~!

    ReplyDelete
  3. slm...
    frhana...
    apa da jd kt cls kita ri nie...?
    huru hara je jd...

    alamak!
    abis la aku!!
    tidaaaaak!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …