Sunday, January 11, 2009

Kisah seluar baruku~!

Huhu..
Tadi, lepas habis biology’s tuition class (which the creature’s nowhere to be seen = bagos), I went to TS with my mom..hehe nk beli seluar rentas desa esok~..well, we’re in hurry as I don’t Asar yet.. about 15 minutes browsing the racks, I found a blue cheetah tracksuit. X pa lah, amik lah yang tu..
When I reached the cashier, something which I consider funny happen…
Me : (bagi resit)
Cashier : (trima resit..huhu)(lps amik barang) the store card?
Me : huh?
Cashier : the store card.. (pointing at the card which im holding it)
Me : tapi, nih bukan yang saya (pointing at baju MERAH ANG which she’s holding it)
Cashier : resit nih.. baju merah
Me : seluar
Cashier : nih baju merah
Me : seluaar
Cashier : tak da pun (sambil menoleh2 belakang cari atas counter)
Me : tu.. seluaarrr. Seluar biru bawah sekali tu.. (seluar aku berada bawah timbunan baju2 lain)
Cashier : cuba panggil sales girl
Me : (frowning) seluaarrr (apsal suruh aku pulak)
Cashier2 : (tolong dial promoter utk cashier yg x brapa nak reti nih) cakap lah
Me : (kua8x kna marah)

Kesudahannya, sales girl tu tertukar resit~..itupun masih x percaya aku membeli seluar…tiba2, sorang llaki belakang cakap,
“baju merah tu yang saya”
Me : (lorhh pasal pa x cakap awal2) (baka pokok tol)

Well, an idiom saying that customers are always right, isn’t it??
Hahah..lega.. argument hanya dengan “seluaarr…” berkali-kali..ahahah
sah dalam mimpi cashier tu nanti..dia akan nampak satu lembaga
datang kepadanya..
'seluar. seluaar. seluaaar. seluaarrr. seluaarrrrr.'
muahahah *evil laugh*

3 comments:

  1. nasib baek ak dok sensorang kat umah... kalau x jenuh thn gelak depan mak ayah ak..
    seluaaaarrrr.. ROTFLMAO. XDDDDDD

    ReplyDelete
  2. ahahah..
    adeh
    rotfl aku paham
    mao tu apa plak?? hehe
    btw, aku gelak sampai kuar air mata~

    ReplyDelete
  3. muahahhah,,adeh,sakit perut daa gelak..apa2pun seluar 2 ttp mnjd kngan watmu..~:)

    ReplyDelete

Bila kita akan kembali

Hanya pada Allah tempat kita bergantung. Jika ditakdirkan kita hilang segalanya dalam dunia ini, atau kita yang menghilang, maka harta duni...