Skip to main content

rombongan... [part 1]

..yesterday's story..
it was my sis wedding yesterday, at kl. it was held in dwn dato ahmad razali ..hehe
merasa gak aku gi wedding kat dewan.ahaks *jakun*

hurm..my 2 degree relatives & family went there by bus lah~ about 9.30 pm btolak..hehe
bfore that, around after isya', my cousins reach my home to send my wa yah to my house (they dont join us).. and..somehow, my mom invite them to go along with us but they say,
"x pa lah~.. ada brapa lagi tmpat kosong??" "5 lagi.." "owh..sat nak pi mesyuarat"
and they went back to their car.. =). soon after that, she bring along her husband..my cousin lahh..and they do chit-chating (mesyuarat lahh) with everybody at the kitchen. but they still dont have the decision.. hurmm

when everybody see my bagS, they are all surprised. "isk..macam nak pi sminggu!" i was just like.. "hehe..*sengih kerang rebus* "

around 9.15 pm, when almost everybody here in my house, ready to wait for the bus, the cousin when rushing to their home ..to begin packing.. adeh
im quite amaze with them, in their last-minute-decided journey, they manage to do it and reach the bus at 9.45 pm, i think. but, im really2 surprised to see them manage to get ready to go kl in less than 30 min! whoa..respect lah kak pah

and so..our journey begin..to go to kl..

there's nothing interesting along the way.. i peep through the glass and saw nothing. it's dark out there anyway~.. hurmm..

soon, when we reach kl in the morning, we went to a condo -i think- at lanai height.. hehe *jakun lagi skali*
my new abang rent it for us about 40 people. at 21st floor, jumpa la rumah2 tu.. my pak lang look through the balcony and say, "keta besar kora" [buat yg x paham: kereta nampak besar kura-kura] hahaha... i lol and try do so but gayat siot~!.. uuuuuuuu

at noon, semua dah dressed chantek2.. ready nk masuk majlis~.. ahahah... [my family:purple, relatives sblah mak: pink (x janji),gold,macam2, sblah ayah:macam2]
bila dah smpai dewan, pengantin x sampai lagi.. so everybody have to wait in the bus since rombongan kna jalan skali dgn pengantin~.. hurmm... guestS there with [merc, bmw & name it~] curious and stare at us like k.a.m.i.d.a.r.i.m.a.r.i.kh ...haahahha.. my bro said, "bas sekolah tu yg x tahan" [maksudnya: kita naik bas sekolah..spoil lah! (bas baru lah RH 42..)]. adeh..nak tarik langsir dah terlambat~!

and... there come the bride & groom!!
bro:"ehh..mcm pernah naik keta tu" mak cik:"awat x cakap macam pernah bawa ja keta tu :)"
depa naik waja merah tu.. sis's car... adeh -everybody:waja jer?-

*music pengantin~* ehh kompang lahh// masuk dewan.. hehe
kedudukan jalan masuk dewan
pengantin
mak & ayahku
me & my bro
*kosong x da org nak jalan sini*
relatives
atas red carpet~.. adeh -_-..segan gill.. hurmm rasa nak lari sembunyi ja~ *jakun*
and so, sis & barif went to the 'pentas utama~'..cet. we left there pinga2. huh. and slumber ja kakiku melangkah ke meja vip..hehe parents naik atas stage makan skali.. right now, i can see cik's face turning red.. flush..kihkiih..
then, my bro & i are called to be on the stge.. sudah *gulp*.. so, km pun jalan lahh~
part 2: awkwardness on da stage! ahaks

Comments

  1. red carpet!!! O__________________________O *lebih jakun dari ang*

    ReplyDelete
  2. ahahah..
    thanks to my new bro & sis

    *faints*
    yeah, i think we should really establish the fainted-jakunese group

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …