Skip to main content

lov it, luv it, love it!!

i love my page.
hahaha..that's it.

believe it or not, i made it my self.. yeah, editing the html..thanks to ms moto' template, anyway.
it's up to u on what do you think when seeing lots of pooh graphics here in my blog.. =) coz i truly in craze with pooh since my childhood era.. hurmm.. and i know, im being childish all this while.. hahaha
i do really wonder, when will i stop being childish.. *gagagga* ;)

however, i have a problem where im being kinda selfish tonight but i dont want to. but, it keeps flashing in my mind where, -ahh forget it-..
ok, i admit im feeling quite uneasy when i view a friend's blog tonight.. where i saw my sweetheart there.. -_-
oh, come on! it's not only you who live in this world.. that's what my heart been saying to keep me cool.. and it do helps, a bit however.
to tell the truth, i have this it's-only-mine problem since in standard 1..-_- i get angry when i saw my friend colouring a bird in green where i know she copy mine. huh childishnya aku.

go, go away childish-like me!!

to tell you the truth..
once, in form 3, i get mad sorang-sorang at my friend because she copy my answer.. ngek la kau farhana! -_- but, i manage to cool down and consequently, she's one of my best buddies!

you know what, after expressing it in this entry, im feeling a bit better.. Alhamdulillah

+_+u are NOT alone in this world
+_+accept others opinions although u know yours are better
+_+stop being childish
+_+but, don't be too advance.. ur almost 16, not 61

i know i'll laugh out loud in years coming when i view this entry.. hahaha even right now im laughing..
farhana yg x berubah, semoga kau berubah!

Comments

  1. nice page dear..
    it's very normal for a teenager to get mad and it is ok being childish when you are 16..enjoy when you still can enjoy being a teenager!!

    btw, u've been TAG!!

    ReplyDelete
  2. yay! *gagaga*
    so, kita enjoy!

    wait!
    what.. tag? adeh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Aidilfitri

- bismillah -Alhamdulillah. Hujan mengiringi permulaan syawal, yg dituntut kita mulakan dengan membesarkan Allah dan mensyukuri nikmatnya, dengan takbir dan tahmid di malam raya.CUTI NAIK TAHUN AKHIRBerpeluang 'berehat' daripada suasana universiti, tidak bermakna perjalanan menuntut ilmu medik perlu berehat juga. Alhamdulillah, sempat menimba pengalaman 3 minggu menjalani praktikal secara elektif di jabatan kecemasan hospital negeri, atas inisiatif sendiri. Tempoh yg singkat itu pasti tidak menjamin 100% penguasaan skil dan asas medikal, namun cukup bermanfaat untuk memperjelas persepsi dan tanggapan terhadap suasana bekerja di bahagian kecemasan, mempersedia mental dan fizikal berdepan situasi mengerikan, malah membina keyakinan untuk 'tidak malu' menuntut ilmu dari semua golongan, doktor, staf dan pesakit.ELEKTIF DI A&E DEPARTMENT3/4 ramadan dilalui dengan refleksi cerita2 kehidupan. Bukan saja berpeluang menyaksikan detik2 kecemasan seperti sesak nafas, sakit da…

Anak yang berbakti

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ke-3 tagging dengan doktor SM di internal medicine. Pulmunologist. Hari ni saya semak senarai pesakit doktor, ada nama familiar, rupa2nya ayah doktor.Patutlah, sejak semalam doktor kalut2 lepas habis ward round still talking over the phone pasal sorang pesakit lain, padahal ada 3 orang patients saja under doktor di wad.Ayah doktor dah tua, sakit macam2. History, anak dia yang tulis, ma shaa Allah lengkap berjela panjangnya. PE, lagi2 rectal exam, anak dia yang buat, dan tak bagi kami masuk. Anak dia aturkan susu nak makan pukul berapa, siap tulis satu2 bagi dekat nurse pukul berapa feeding. Ubat dosage, milk feeding, test, semua doktor decide. Doktor specialist bahagian paru2, ayah dia sakit mostly bahagian general medicine, tapi doktor yang in charge. Sekejap2 dengar doktor call blood bank, call consultant hemato utk anemia ayah dia, call another doctor cakap pasal finding rectal exam, call sana sini utk minta pendapat doktor2 pakar lain...He showed s…

Sabar yang indah

- bismillah -Alhamdulillah. Hari ni hari ke-3 tagging dengan dr hemato-oncology. Ada pesakit macam2, kebanyakannya utk chemo. Sedih, kesian, bersyukur semua ada. Hari ni dr specialist takda, jadi round dengan dr resident. Dia tak cakap banyak, tapi bila ada masa seperti masa mennggu doktor lain join, dia akan tanya2 soalan (ini yg kita mahu haha). Dan bila students tanya soalan, dia akan jawab panjanggg bukan sepatah hehe.Mendoakan dia jadi specialist juga nanti in shaa Allah.Ada sorang patient saya, dia kerja setiausaha, suatu hari lenguh2 sakit pinggang, lama2 melarat hingga ke kedua-dua belah kaki. Sakit apabila berjalan. Sampai satu tahap, dia tak boleh gerakkkan kakinya langsung. Tiba2 dia lumpuh! Spinal cord compression. Due to complication of multiple myeloma.Sebenarnya dia ada kanser darah. Tapi tak pernah diketahui. Tahu2 kanser tu dah merebak ke tulang pinggang dan tulang belakang, dan merata lagi (axial skeleton). Banyak investigations dan buat dan dia jalani chemo.Sewaktu …